ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve cemevini ziyaret etti. Türbede afsun fail Özdağ, cem töreniyle ilişik Hüseyin Gazi Cemevi yetkililerinden bilim aldı.

Özdağ, cemevi çıkışında gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, partideki fariza ve sorumlulukları kapsamında Alevi Bektaşi ocaklarını görüşme ettiklerini, Alevi vatandaşların isteklerini, beklentilerini ve hal önerilerini dinlediklerini belirterek, elden Türkiye'de değil Balkanlardaki dedeler, pirler ve mürşitlerle de teşrikimesaide mevcut olmak istediklerini bildirdi.

Alevi vatandaşların problemlerini baş döndürücü önemsediklerini ve bu mevzuda ağır icraat yapıldığına ayraç fail Özdağ, kendisinin de Alevi akrabaları bulunduğunu dile getirdi. Özdağ şu şekilde bitmeme etti:

'Hepimiz biriz, Hazreti Muhammet'in ümmetiyiz. Hazreti Ali'nin soyundan mevrut Ehli Beyti seviyoruz. Anadolu topraklarında isimlerimiz ayrımlı kabil ancak misyonumuz bir. 'Gelin canlar müşterek olalım' sözünü yapmak isitiyoruz. Bu topraklar akıbet kalemiz bizim. Son kalede baş başa hacısı hocası erkincilik sisteminde özgürcesine yaşayacak ve kültürel yaşamını yanında yaşatacak. Bu toprakları sonsuza denli Alevi ve Sünni geleneğiyle yanında yaşatacağız.'

'Çalışmalarımızı müşterek noktaya getirdik'

Bir gazetecinin 'Cemevleri türel yontu kazanacak mı?' sorusu karşı Özdağ, bu mevzuyla ilişik çalışmaların Adelet Bakanlığı kabilinden yürütüldüğünü vurgulayarak, 'Türkiye'nin muhtemelen yerlerinde Alevi-Bektaşi çalıştayları yapmıştık. Bu çalıştaylarla Alevi-Bektaşi geleneğinden gelenler ne istiyorlar, talepler nedir, bunları dinlemiştik. Bu mevzuda çalışmalarımızı müşterek noktaya getirdik. Sayın Başbakanımız anca kestirim ediyorum ki biraz ay içinde emekleri açıklayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Hüseyin Gazi Türbesi Dernek ve Vakıf Başkanı Gülağ Öz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Hükümetin çalışmalarını yakından izleme ediyoruz. Alevilerin hevesleri doğrultusunda icraat yapılsın. Yapılan icraat topluluk ve federasyon temsilcileri dinlenerek, görüşleri alınarak yapılsın. Alevilerin al çizgisi cemevi ve cem ibadetidir. Cemevlerine tapınak statüsü verilmesi hiç kimseye müşterek bilinçlilik kaybettirmez. Cami de bizimdir, cemevi de bizimdir. Aleviler tek devir Sünni geleneğe ve ibadetine hürmetsizlik yapmamıştır' biçiminde konuştu.

Muhabir: Enes Duran

Kaynak: AA