ANKARA

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kadına yönelik şiddet"e ilişkin sözlerinin tüm kadınları incittiği belirtilerek, "Bir siyasetçi, eş ve baba olarak kendisini sorumluluklarını hatırlamaya ve kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kadına şiddet"e yönelik sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken, bizler insan olmanın sorumlulukları çerçevesinde, şiddetin her türünü ve her kaynağını yok etmeye azmetmiş bireyler olarak, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlamsız ve medeniyet anlayışımızdan uzak açıklamalarından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz." ifadelerine yer verildi.

İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağda bulunulduğuna, yaşamın her alanının hak ve adalet mücadelesinde geçtiğini vurgulanan açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun şiddeti normalleştirmeye yönelik bu çirkin açıklamasını kınıyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

"Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözler, tüm kadınlarımızı incitmiştir"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nu milletimizin engin ferasetine havale ediyoruz. Şiddet, zaman, mekan ve şahıs ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden uzak olmalıdır. Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz, şiddet bir insan hakları ihlalidir. Şiddetle mücadele öncelikli olarak, şiddeti mazur gösteren kafalara karşı yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddetin sevgi ve merhamet diliyle çözüme ulaşacağı bir yol varken ona mazeretler üretmek toplumu ileri götürmez, yıpratır. Toplumu yıpratan ve yanlış örnek olan açıklamalar, siyasetçi olmanın sorumluluğuyla bağdaşmıyor. Özellikle kamuoyuna yönelik açıklamalarla 'şiddetin kabul edilebilir olduğunu' ifade eden CHP Genel Başkanı'nı kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözler tüm kadınlarımızı incitmiştir. Bir siyasetçi, eş ve baba olarak kendisini sorumluluklarını hatırlamaya ve kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz."

Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nin etkinliğinde "Erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa, bu erkek de gelir hıncını karısından alır." ifadesini kullanmıştı.

Muhabir: İlkay Güder

Kaynak: AA