Bozdağ, partisinin il başkanlığınca düğün salonunda düzenlenen halk toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin Kastamonu ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Seçim vakti geldiğinde herkesin meydanlara indiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
"Partiler, liderler, adaylar ve vekiller iniyor. Herkes vatandaşın ayağına gidiyor. Bu, güzel bir şey. Demokrasinin güzel bir nimeti. Seçtiğiniz insanlar hesap vermek için, yeniden yetki almak için size geliyorlar. Siz de onları dinliyor ve söylediklerini değerlendiriyorsunuz. Sandıkta ona göre karar veriyor ve gelecek 5 yılı kime yetki veriyorsanız ona emanet ediyorsunuz. Ben bu milletin basiretine, vicdan terazisine hep inandım, hep güvendim. Her zaman doğru kararlar verdi. 30 Mart'ta da yeni bir kararla Kastamonu'da ve Türkiye'de yeni sayfa açacaktır."

"Bütün partilerin planlarla, programlarla ve projelerle konuşması doğru olandır" diyen Bozdağ, partilerin plan ve projelerini halka açıklaması gerektiğini vurguladı.

Bozdağ, şöyle devam etti:
"Muhalefet liderleri meydan meydan geziyorlar. Ne söylüyorlar? Yalan söylüyorlar. İftira ediyorlar. Senin projen yok mu? Senin planın, programın yok mu? Bunlar tetiği kurdu, iftira, yalan, hile, dolanla milletin önüne çıkıyorlar. Heybelerinde başka bir şey yok. Milletin derdine çare olacak ilaç yok. Milletin önünde laf cambazlığı yapıyorlar. Siyaset, laf cambazlığı sanatı değil, millete hizmetkarlık sanatıdır."

Milletin efendisinin millete hizmetkarlık eden olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Hizmeti layıkıyla yapandır. Biz o nedenle belediyeciliği de merkezi hükümeti de milletin hizmetkarı görüyoruz. Hizmetkarlığımızı milletten aldığımız yetkiyle doğru yapma gayretindeyiz. Hizmetkarlığımızı alnımızın akıyla yapıyoruz. Geceyi gündüze katıp milletimiz için çalışıyoruz, üretiyoruz. Çalıştığımız için, ürettiğimiz için Türkiye gelişiyor. Dünün Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi mukayese edilemeyecek noktaya geldi" ifadesini kullandı.

"SİYASETİN MİLLİ TAKIMINI MİLLET KURAR"

"3 Kasım 2002'de Türkiye'nin icraatının başında olan takımı ne yaptınız? DSP, ANAP ve MHP'yi sandığın dibine gömdünüz, yeni takım kurdunuz. Onun kaptanını da Tayyip Erdoğan olarak siz yaptınız. İşte bu milli takım 2002'den bu yana her maçı kazanıyor. Her hadisede başarı elde ediyor. Hangi işe elini atsa milletinin yüzünü ak ediyor. Hangi projeyi alsa neticeye götürüyor. Türkiye'nin her tarafını değiştiriyor. Başarıdan başarıya koşan bir takım yaptınız.

Sandıkta iktidar alamayanlar, Ankara'nın karanlık dehlizlerinde iktidar peşinde koşanlar, Gezi yoluyla, 17 Aralık süreciyle, darbe teşebbüsleriyle ve kapatma davalarıyla kendilerine iktidar arayanlara buradan sesleniyorum."

İktidarı halkın verip alabileceğine dikkati çeken Bozdağ, diğer partilerin iktidarı milletten istemeye alışkın olmadıklarını savundu.

"BİZ ADAMIN MİDESİNE OTURURUZ"

"Hamdolsun, bundan sonra Türkiye eski Türkiye değildir. Bunlar bunu bir kez daha görecek. İktidarı sandıkta sadece halk verir, sadece halk alır. Bunun başka yolu yoktur. Onun için herkes sayın Başbakanımıza yükleniyor. Şahsına, ailesine, sevdiklerine iftira ediyor. 'Neden çünkü Tayyip Erdoğan giderse tesbihin imamesi gitmiş gibi her şeyi dağıtırız, düzen istediğimiz gibi olur' diyen karanlık fırsatçılar var. Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi yemek isteyenlere buradan bir şey daha söylüyorum. Bizi yiyemeyeceksiniz. Biz adamın boğazına dururuz, midesine otururuz.

Niye bunu söylüyorum? Bizim gücümüzün kaynağı millettir. Bizim dayımız güçlü. Biz dayımıza güveniyoruz. Bizim dayımız Kastamonulular, bizim dayımız 77 milyon Türk milletidir. Bugüne kadar bu milletle geldik ve bu milletle yolumuza devam edeceğiz."
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantı öncesinde Vali Erdoğan Bektaş, Başsavcı Tarık Gür, Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve Adalet Komisyonu Başkanı Emin Kürşat Demiralay'la Adalet Sarayı'nı gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA