Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 12 kişinin can verdiği yurt yangınıyla ilgili soruşturmada, önce kimsenin şikayetçi olmadığı daha sonra ölenlerin çoğunun ailesinin şikayetçi olduğu açıklandı.

Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nevzat Elçi, Aladağ’da 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yangında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığını açıkladı. Ancak ilk ifadelerinde şikayetçi olmayan yaralı öğrenciler ile ölen çocukların ailelerinin, daha sonra soruşturmayı yürüten iki savcıya şikayetçi olduklarını söylediği öğrenildi.

Aileler tedirgindi...

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu konuda özel bir hassasiyet gösterdiklerini farklı günlerde şikayetçi olan veya olmadıklarını beyan edenlerin sayılarında farklılıklar olduğunu belirterek, son durumu şöyle açıkladı:

24 yaralıdan biri dışında diğerleri şikayetçi olmadı. Hatta şikayetçi olup olmadıkları sorulduğunda tereddüt eden bir tavır, tedirgin eden bir tavır gören meslektaşlarımız bu durumu da tutanak altına aldı. Avukatlarımız çocukların yaşının küçük olduğu, şikayetin sonuçlarını bilebilecek yeterlikte ve akli düzeyde olmadıklarını ifade ederek kamu adına şikayetçi oldu. Bu hafta soruşturmayı yürüten iki savcı, bizzat köylere giderek hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle görüştü. Şu ana kadar ifadesi alınan dokuz aile de olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu. Kalan iki ailenin de kısa sürede ifadesi alınacak. Adana Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız.” 

Kaynak: Haber Kaynağı