LEFKOŞA

KKTC'de temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Kabulde, KKTC'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından makamında kabul edildi.

Kabulde konuşan Kaya, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner'in davetlisi olarak Kıbrıs'ta bulunduğunu belirterek, ülkenin tüm insanlarına faydalı olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını, Kıbrıs halkının yanında olduklarını söyledi.

Kadının statüsünü güçlendirmek için Türkiye'de çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaya, 15 yıllık iktidarları döneminde kadınların hem seçilmeleri konusunda hem de siyasi mercilerde karar mekanizmalarında yer almaları noktasında çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kaya, Meclisteki kadın oranının yüzde 4'lerden yüzde 14,5'lere çıkardıklarına işaret ederek, "Hala az, bu bizim için yeterli gördüğümüz sayı asla değil. Hedefimiz, yüzde 50'leri bulmak. Bunun için gayretlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Sadece TBMM'de değil, belediye meclislerinde, yerel yönetimlerde, belediye başkanlıklarında da kadınların sayısını artırmak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Bunu çok önemsiyoruz." dedi.

Kadını her alanda güçlendirmek istediklerini söyleyen Kaya, 15 yıldır sosyal politikalar alanında Türkiye'de çok büyük bir değişim olduğunu anlattı.

Kaya, görüşmesinin ardından KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile de Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

Muhabir: Murat Demirci

Kaynak: AA