Adalet Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarını, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) çerçevesinde oluşturulan "Bilgi Bankası" ve kişisel bilgisayarlara kurulabilecek "UYAP Mevzuat Programı"yla, erişime sundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kapsamda sitede, bin 838 AİHM kararının bulunduğu belirtildi. Yargıtay ve diğer kurumlarca derlenen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarının da bu platforma aktarılacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"İstenilen kararlara, karar başlığı, ilgili kavramlar ve ilgili mevzuat temel alınarak, sorgu yapılmak suretiyle erişilebilmektedir. Sitede, insan hakları mahkemesi içtihatları yanında, tüm Türk mevzuatı ve Türk yüksek mahkemelerinin kararlarına da ulaşma olanağı bulunmaktadır. Yapılan bu çalışma ile dünyaca ünlü Westlaw bilgi bankası, Adalet Bakanlığı çalışanlarının erişimine açılmıştır. Bu hizmet sayesinde, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile diğer personel, İngilizce olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarının yanı sıra, dünyadaki hukuk kaynaklarına da kolayca erişebilmektedirler. Bakanlık, süreç içinde tüm AHİM kararlarını ve ortaya çıkan yeni içtihatlarını Türkçeye çevirip web sitesinde yayınlayacaktır."
Söz konusu kararlara, "www.adalet.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)