Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kılıç, Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

Saldırıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Ergin “Savcının canına bir şey gelmemesi için dua ediyoruz. Saldırının nedeni hakkında araştırma yapıyoruz. Birtakım tespitler var ama bunları şu an için konuşmak erken” dedi.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Doğubeyazıt Savcısı’na silahlı saldırı

AĞRI (Cumhuriyet) - Ağrının Doğubeyazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç sokak ortasında silahlı saldıraya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Kılıç ambulans uçakla Ankaraya sevk edilirken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Doğubeyazıt ilçe merkezindeki İsmail Beşikci Caddesinde alışveriş yapan evli ve bir çocuk babası Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, oturduğu lojmana giderken kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan, savcı Kılıç, çevrede bulunan yurttaşlar tarafından Doğubeyazıt Devlet Hastanesine götürüldü. Kılıç, burada yapılan müdahalesinin ardından ambulans uçakla Ankaraya götürüldü.

Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için Emniyet güçleri çalışma başlattı. İlçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik kontrol noktaları oluşturuldu. Yapılan çalışmalar neticesinde, Taşlıçay ilçesi girişinde bir araç, İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince durduruldu. Araçta bulunan 3 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.

‘Elim bir saldırı’

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hataydaki temaslarının ardından Ankaraya gitmek için geldiği Adana Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının elim bir saldırı olduğunu söyledi. Ergin, Canına bir şey gelmemesi için dua ediyoruz. Şu an saldırının nedeni hakkında araştırma yapıyoruz. Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yapıyor” diye konuştu.


Savcı Hakan Kılıç