AĞRI (DİHA) - Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimde seçim güvenliği nedeniyle BDP'nin çağrısı üzerine 200 avukatın 196 sandıkta görev alacağı, ayrıca her okula da bir HDP'li milletvekilinin konumlandırılacağı belirtildi.

1 Haziran'da Ağrı'da tekrarlanacak seçimler öncesi seçim güvenliği tartışmaları da başladı. Binlerce polisin görev aldığı kentte, BDP'lilerin seçim güvenliği çağrısına avukatlardan yanıt geldi. Ağrı'da 196 sandığın kurulacağı 1 Haziran'da yaklaşık 200 avukatın görev yapacağı öğrenildi. Her sandıkta bir avukatın görev alacağı Ağrı'da avukatların yanı sıra HDP'li vekiller de okullarda konumlanacak. 26 okulun olduğu kentte her okulda bir vekil olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, "AKP devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürütürken, aynı zamanda polis gücüyle adeta kenti ablukaya aldılar. Bundan dolayı kaygılarımız var ama biz de buna yönelik tedbirlerimizi aldık. Bunun için insan hakları savunucuları, barolara çağrı yaptık ve 1 Haziran'da gözlemci olarak katılmalarını talep ettik. Bunun için de 1 Haziran'da her sandık başına bir avukat yani yaklaşık 200 avukat gelecek, her okulda da bir vekilimiz ve belediye eş başkanlarımız duracak. Bunun için halkımızın sandık başına bir müdahalenin yapılamayacağını söyleyebiliriz onun için tüm halkımız rahat olsunlar, sandık başına gelerek oylarını kullansınlar" dedi.

30 Mayıs mitinge çağrı!

Tarhan, 30 Mayıs Dörtyol Kavşağı'nda BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, HDP'nin tüm milletvekilleri, bölge belediye eş başkanları, MYK ve PM üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısında bulundu. Saat 13.00'da yapılacak mitingde, Hozan Diyar, Rojda, Koma Çarnewa, Hemê Hecî'nin de konser vereceğini belirten Tarhan, miting hazırlıklarının son aşamaya geldiğini, bütün mahallelere katılım için bildiriler dağıttıklarını söyledi.

(aht-ea/fç/avt)