Ağrı'da, HDP Ağrı İl Örgütü binasına planlı operasyonda gözaltına tahsil edilen 27 kişiden, aralarında DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım'ın da bulunmuş olduğu 25 ad tutuklandı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Mart tarihinde düzenlemiş olduğu yıldırı operasyonunda bir tanesi sonraları edinmek kabilinden 27 ad gözaltına alındı. Gözaltında mevcut E.D. ve C.A., savcılıktaki ifadelerinin arkası sıra başıboş bırakıldı.

Mahkemeye atıf edilen DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım ile Mürsel Yalçın, Cemal Akural, Selçuk Aktürk, Zeynep Mete, Leyla Saraç, İrfan Yıldız, Cemil Oğuz, Azat Taş, Turan Çabuk, Fırat Balıkçı, Necmettin Başçı, Nevzat Ayna, Fecri Yakut, Rojdan Erez, Furkan Ekinci, Mehmet Çelik, hasret Demir, Güner Alptekin, İbrahim Cengiz, Fatma Arığ ve Selim Yılmaz 'terör örgütüne organ olmak', Yasin Yılmaz ve Sedef Demir ise 'terör örgütüne organ olmak' ve 'terör örgütü ihdas etmek ve yönetmek' suçlarından tutuklandı.

Terör örgütü PKK/KCK'nın HDP Ağrı İl Örgütü binasında 'seminer' ismi altında 'sözde öz defans yapılanmasını' tekvin etmek ve şehirde 21 Mart önceleri 'sözde ihtilalci ahali savaşı' başlatmak amacıyla kısaca 20 gündür, 'çukur kazmak, kazılan çukurlara bomba ve mayın döşemek, asayiş güçlerine mukavemet, hamle düzenleme, hususi harp teknikleri ve ideolojik mevzularda pedagoji bilimi verildiğine bağlı ihsas üzerine, fırka binasına ameliyat yapılmış, aralarında il yöneticilerinin de bulunmuş olduğu bütün 27 ad gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA