Van'ın Özalp ilçesinde evinde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesi terör örgütü PKK'yı kınadı.

Muştu'nun Aşağımolla Hasan Mahallesi'nde ikamet eden ailesi, taziye dileklerini kabul etti. Muştu'nun eşi ve çocukları, yaşananları AA muhabirine anlattı.

Elindeki Türk bayrağıyla yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan ve Kürtçe ağıt yakarak terörü kınayan başkan yardımcısının eşi Belgüzar Muştu, "Vatan sağ olsun. Bayrak benim baş tacım. Eşim Aydın sağ olsun." dedi.

Muştu'nun 14 yaşındaki oğlu Umut Muştu da önce eve 2 kişinin geldiğini ve evdekilere 'korkmayın biz sizinleyiz' dediğini belirtti. Sonrasında birinin cama yumruk vurarak kırdığını ve 8 kişinin evin etrafını sardığını anlatan Umut Muştu, teröristlerin kapıyı da kırarak içeri girdiklerini söyledi.

Umut Muştu, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Babama 'bizi arabayla bırak' dediler. Babam da 'Benim kalbim rahatsız. Arabanın anahtarını vereyim kendiniz istediğiniz yere gidin' dedi. Bu sırada içerinden biri ablama 'Git babana bir bardak su getir. Kalbi sıkışıyor' dedi. Ablam da su getirmeye gittiğinde babama bir kurşun sıktı. Yanındaki diğeri ise 'bir daha, bir daha' diye ikinci kurşunu sıkmasını istedi. Sonra ikinci kurşunu sıkıp, babamın arabasına binerek ellerini, kollarını sallayarak gittiler. Mahallede kimse korkudan dışarı bile çıkamadı. Babamı hastaneye götürecek bir araba bulamadık. Ne olur babamın kanı yerde kalmasın."

"Ağlamayacağım çünkü babam şehit oldu"

Muştu'nun 17 yaşındaki kızı Pınar Muştu da bir yıl önce bugün Çanakkale'deki şehitleri ziyarete gittiğini anımsatarak, "Babam da tam da bugün şehit oldu." dedi.

"Çok mutluyum, ağlamayacağım. Çünkü babam şehit oldu." diyen Pınar, "Kendimi çok seviyorum, çünkü şehit kızıyım. Canımız sana kurban Türk bayrağı. Ölene kadar bu vatanın bekçisi olacağız." ifadesini kullandı.

"Elinden tuttum, 'babamın kalbi ağrıyor' dedim"

Muştu'nun 15 yaşındaki kızı Yeter Muştu da terör örgütü mensuplarının kapıyı kırarak içeri girdiğini dile getirerek, "Elinden tuttum, 'babamın kalbi ağrıyor' dedim. Gözümün önünde babamı vurdular. Ne biçim Kürtsünüz, ne biçim demokrasi savunmak." diye tepki gösterdi.

Başkan yardımcısı Muştu'nun diğer 3 çocuğu da gözyaşı dökerek, terör örgütünü lanetledi.

Kaynak: AA