DAKAR

Senegal'in başkenti Dakar'da planlı matbuat toplantısında mütekellim Punam Chuhan Pole, hayattaki krizlerden Afrika'nın da etkilendiğini, Afrika ülkelerinin bambaşka sorunlarla da uğraştığını kaydederek, ilkin erke alanındaki eksikliğin ilerlemeyi etkilediğini dile getirdi.

Afrika'nın 2014'te gelişme oranının yüzde 4,5 bulunduğunu hatırlatan Pole, 'Afrika kıtası ekonomisi 2015'te yüzde 3 büyüdü. Aslında bu birlikte geçmiş yılla kıyaslandığında birlikte düşüş. Ancak 2017-2018'de rakamın baştan yüzde 4,5'a çıkmasını bekliyoruz.' diyerek konuştu.

Afrika'da kalkınmayı benzer geçirmek düşüncesince aşırı sayıda okazyon bulunduğunu kaydeden Pole, 'Afrika'nın bağan dirimlik grubunun yüzde 80'i geçimini tarımdan sağlıyor. Dolayısıyla ülkeler ekincilik sektörünü geliştirerek halkın dirimlik seviyesini de yükseltebilirler. Böylece yoksuluk da azalır. Ayrıca büyükşehirlerin dobra yönetilmesi de önemli. Konut tutarları ve dolgun transfer ücretleri halkın geliriyle kıyaslandığında aşırı yüksek, az daha dü katı. Devletler strüktürel reformlar yaparak bu sorunları giderebilir.' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cemil Öksüz

Kaynak: AA