İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde PKK’lı oldukları iddiasıyla yargılanan 13 tutuklu öğrencinin duruşmasını izlemeye gelen yaklaşık 100 kişilik grup ile bir grup ülkücü arasında adliye koridorlarında kavga çıktı.

Ülkücü grup, “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” sloganı atarken tutuklu yakınları ise “Biji serok Apo” sloganıyla karşı saldırıya geçti.

İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen bir dava sonrasında karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İstanbul Üniversitesi’nde tuvalete bomba konulması ve terör örgütü PKK üyesi olma iddialarına ilişkin çoğu üniversitesi öğrencisi 17 sanığın yargılandığı dava olaylı geçti. Duruşma sonunda aralarında bazılarının müşteki oldukları belirtilen grup ile sanıklara destek için gelen grup arasında kavga çıktı.

Müşteki olduğu belirtilen grubun Türk bayrağı açtığı adliye koridorunda çıkan kavgada tekme yumruklar havada uçuştu. Kemer, su şişesi de kullanılan kavgayı polis ve özel güvenlik görevlileri güçlükle ayırdı. Polis iki taraf arasına set oluştururken gruplardan birini adliyeden uzaklaştırdı.

Sanık avukatları, olay çıkaran kişilerin adliye koridorlarındaki kamera kayıtlarına bakılarak tespit edilmesini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edeceklerini söyledi.

Gazetevatan