AHT MUHABİRİ GÖKAY USANMAZ'IN HABERİ

Evrak imzalatmak için aradığı Bakırköy Adliyesi'nde görevli Hâkim T. Y.'Yİ başka bir kadın hâkimin odasında bulunca, "Odanızda oturmuyorsunuz. Hepiniz kral oldunuz. Burayı çiftliğe çevirdiniz" diye çıkışan avukat D.E.'ye 'Görevli hakime hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, D.E. baktığı dava dosyalarından biriyle ilgili 25 Mart 2011'de Bakırköy Adliyesi'ne gitti. Dosyaya evrak koyabilmek için hâkim T.Y.'den imza almak zorundaydı. Ancak aramalarına rağmen hâkimi bulamadı. Sonra yan mahkeme salonuna gidip sordu. T. Y. o mahkemenin hakiminin odasındaydı. D. E. elindeki dilekçeyi masaya bıraktıktan sonra kadın hâkime, "4-5 gündür gidip geliyorum, sizi bulamıyorum. Odanızda oturmuyorsunuz. Burada sohbet ediyorsunuz. Burayı çiftliğe çevirdiniz" diye çıkıştı. Dilekçeyi alıp odasına geçmek için ayağa kalkan T. Y'ye, "Dilekçeyi havale edecek misin? Sen şimdi bunu imzalıyor musun, imzalamıyor musun? Hepiniz kral oldunuz. Bizi fıttırttınız" dedi. 

Hakim T. Y., bunun ardından mahkeme kaleminde çalışan görevlileri çağırarak tutanak tuttu ve suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü 13 Ocak 2012'de avukatın yargılanması için izin verdi. 24 Ocak'ta Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak davanın ilk duruşması 12 ay sonra, 6 Aralık 2012'de görülebildi. Duruşmada tutanağın altında imzası olan kalem memurları tanık olarak ifade verdi. Duruşma 2 Nisan 2013'e ertelendi.