Devam eden davaları etkilemek için çalışma yaptıkları iddiası ile tutuklanan Danıştay saldırısı tanığı, Ergenekon sanığı Sinan Berberoğlu liderliğindeki şebekenin 20’den fazla dava dosyasından belge çıkararak kendi deyimleri ile “ameliyat” yaptıkları iddia ediliyor. Berberoğlu liderliğindeki şebekenin Faruk Süren, Dinç Bilgin ve Efe Önbilgin gibi isimlerin yargılandığı davalara müdahale ettikleri, rakiplerini tehdit ettikleri belirtiliyor.

20’den fazla dosyaya ameliyat!

Şebekenin en çok kullandığı yöntemin davaları etkileyecek belgeleri dosyadan çıkarmak olduğu iddia edildi. Yapılan teknik takipler sırasında şebeke elamanlarının dosyadan belge çıkarmaya, yada belge saklamaya “ameliyat” adını verdiği belirlendi. Şebeke lideri Sinan Berberoğlu’nun Ömer isimli şahıs ile yaptığı konuşmada “Ya tabi o dosya b..b.. olmuş. O dosyanın içinde yapılacak ameliyatlar var. Kaybolacaklar var” sözleri dosyaya girdi. Şebekenin 20’den fazla dosy’da ameliyat yaptığı, davaları etkileyecek belgeleri hasar altı ettiği iddia edildi.

Sahte soruşturma açtırıp korkut

Sanık TNT eski Genel Müdürü Efe Önbilgin’in, Mete Can Kurt’a olan 240 bin lira borcu için Berberoğlu ile bağlantıya geçtiği ve 50 liraya anlaştığı iddia edildi. Bunun üzerine Berberoğlu, Efen Önbilgin’den Kurt baskı altına almak için suç duyurusu yapmasını istedi. Önbilgin’in şikayetinin ardından soruşturma açıldı. Şişli Adliyesinde görev yapan Zabıt Katibi Erdoğan Maden, aynı adliyede görevli Fadime Keklik’e TİB ve Asayiş Şube Müdürlüğüne hitaben yazı yazdırdı. Asayiş’e hitaben yazılan yazı elden teslim edileceğini belirtilerek şikayetçi tarafa verildi. Ancak bu yazı hiçbir zaman Asayiş Şube’ye gitmedi. Berberoğlu ve Önbilgin’in bu yazıyı şantaj amaçlı kullandığı iddia edildi.

Süren için ‘uygun bilirkişi’ aranmış

Diğer sanık Gatalasaray eski Başkanı Faruk Süren’in, Sermaye Piyasası Kurulu’nun suç duyurusunun ardından açılan soruşturmaya müdahale etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Dosyaya takipsizlik kararı verilmesi için çalışma yaptığı belirtilen Süren’in danışmanlığını yapan Sinan Berberoğlu’nun soruşturmada takipsizlik kararı verilmesi için istedikleri kişinin bilirkişi seçilmesi ve lehe bilirkişi raporu hazırlanmasını sağlamaya çalıştığı öne sürüldü. Bunun için katipler Erdoğan Maden ve Mehmet Nosel’in Faruk Süren’den para aldığı ve soruşturma savcısının katibini etkilemeye çalıştığı iddia ediliyor.

Kurtarmak için 100 milyar lazım

Dosyada Sinan Berberoğlu’nu ait çok sayıda telefon konuşması da yer aldı. Berberoğlu’nun müdahale edeceği bir dosya ile ilgili “O dosyaya baktım. Çok para harcamamız lazım. Yani bu adamın oradan kurtulması için gereken para 100 milyarı geçer” sözleri dikkat çekti. Bir konuşmasında, Fuat adlı kişiye, Berberoğlu, “Şişli Adliyesi’nden bunların yakalanmasını çıkartacağım. Sonra parayı verecek. Kaldıracağız” diyor.

Kaynak : Bünyamin Demirkan- Star