İstanbul- İzmir Emniyet Müdürlüğü Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili olarak çağrılan Fevziye C, kocası Murat C. ve avukatı ile Konak'taki İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasına gitti. Fevziye C, polis memurları hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında olayla ilgili ifade verdi.

Adli Tıp "basit ekimoz" demişti ama...

Fevziye Cengiz’in olaydan sonra kendi cep telefonundan çektiği, yüzündeki izleri gösteren fotoğraflar da dava dosyalarında delil olarak yer aldı. Fotoğraflarda, adli tıp uzmanının, basit ekimoz dediğinin aksine Cengiz’in sağ yanağındaki derin izler dikkat çekti.

Fevziye C. ve beraberindekiler, daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldı.


Olay

İzmir Karabağlar'daki müzikollere yönelik 17 Temmuz günü yapan denetimde ''kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu'' gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye C, polisler tarafından darbedilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği bu görüntüler geçen hafta basına yansımıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden görüntüler üzerine yapılan açıklamada iki polis memuru hakkında adli ve idari soruşturmanın sürdüğü ve polislerin açığa alındığı bildirilmişti. Fevziye C. hakkında 'görevli memura mukavemet ve hakaret' suçundan İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesinde, polis memurları Beyit S, Hakan Y. ve Tekin D. hakkında ise 'kötü muamele'' suçundan 17. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.


cumhuriyet