SAKARYA

Sakarya merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen ve mahkemece adli kontrol üzere serbest bırakılan bir tanesi zahmetli 6 güven mensubundan 3'ü başsavcılığın karara itirazı sonucunda tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince meydana getirilen dizi eylem kapsamında gözaltına tahsil edilen şüphelilerin murafaa kabilinden 9 Mart'ta serbest bırakılması ilişkin başsavcılık zanlılardan 4'üyle ilgilendiren karara itiraz etti.

Bunun ilişkin şüpheliler Ahmet Y, Mehmet D. ve Erkan Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Adresinde bulunamayan Zahir T. için ise soruşturma sonucunda çıkartıldı.

Soruşturma kapsamında, 2009-2013 yıllarında, 17-25 Aralık öncesini havi dönemde, esasta rastgele birlikte yıldırı yada düzenli kabahat örgütü bağlantısı bulunmayan, aralarında siyasetçi, bürokrat, cumhuriyet savcısı, güven görevlileri, şehremaneti başkanları, amme personeli, iş adamları ile gazetecilerin bulunduğu 108 ferdin yöntemsiz dinlendirilmiş bulunduğu belirleme edilmişti.

Sakarya merkezli Ankara, İzmir ve Siirt'te meydana getirilen senkronik operasyonda, güven müdürü, ihsas büro müdürü, güven amiri ve kolluk memuru namına fariza özne 9 zanlı için denetleme sonucunda çıkarılmış, Sakarya'da Erkan Ö, Mustafa I, Ahmet Y. ve Gökhan A, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde emektar saha komiseri Zahir T. ile Siirt Emniyet Müdürlüğünde memur kolluk memuru Mehmet D. gözaltına alınmıştı.

Firari emektar Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, emektar Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ve kolluk memuru Abdülhamit A. için soruşturma talimatı çıkarılmış, İzmir'de aranan Ali B. için ise cezaevinde bulunduğu nedeni öne sürülerek denetleme sonucunda çıkarılmamıştı.

Gözaltına tahsil edilen şüpheliler, 9 Mart'ta çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol üzere serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Emre Ayvaz

Kaynak: AA