ADIYAMAN

TBMM Başkanvekili Aydın, Adıyaman'ın hiçbir dönemde ve tarihte teröre asla prim vermediğini ve bütün halkıyla birlikte teröre karşı dik durduğunu bildirdi.

Vali Yardımcısı Murat Süzen ile Adıyaman Hizmetiçi Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Aydın, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bir gazetenin "Terörün Yeni Finans Kaynağı" başlıklı haberine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Masa başında yapılan haberleri doğru bulmadığını ifade eden Aydın, "Adıyaman her zaman ülkesine, milletine bağlı, her zaman teröre karşı net ve kararlı duruşu olan bir şehir. Bu şehrin insanları olarak tabi ki terörle aynı parantez içerisinde kullanılmayı doğru bulmuyorum. Bu şehir bunu hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

"Adıyaman kamuoyuna aslında bir özür borçları vardır"

Her olayda yanlış yapanların olabileceğini belirten Aydın, Türkiye'ye yanlış yapanların karşısında Adıyaman'ın dik duruşunu bulacağını söyledi.

Dağ tütünü ve Çelikhan tütünü denilen kıyılmış tütünlerle nafaka ve geçimini sağlayan çok sayıda Adıyamanlının olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Bu işi yapanların başka bir geçim kaynağı olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla biz tütün ile ilgili belli bir aşamaya geldik. Konuyla ilgili bakanlar ile toplantılar yaptık. Bu sorunu çözümü için belli bir noktaya geldik. Kalkıp böyle Adıyaman halkını da bir şekilde rencide edecek tarzda başlıklar atmak, haberler yapmak doğru değildir ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bizler istirham ediyoruz. Adıyaman kamuoyuna aslında bir özür borçları vardır. Belki onların niyeti de bu değildir tabii bilemiyorum. Çünkü henüz görüşemedik ama görüşeceğim. Burada teröre yardım, yataklık ve propaganda anlamında herhangi bir yanlış yapan olsa da bu yanlışın karşısında öncelikle Adıyaman durur. Adıyaman, hiçbir dönemde ve tarihte teröre asla prim vermemiş ve bütün halkıyla birlikte teröre karşı dik durmuştur. Bu işte yanlış yapanlar varsa onlara karşı da net ve dik duruşumuzu göstereceğiz. Halkımızın da geçim kaynağı noktasında sonuç alabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Muhabir: Çağrı Öner

Kaynak: AA