ADANA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin ikinci büyük havalimanının 2018'de Çukurova'da yapılacağını bildirdi.

Sarı, Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansınca planlı 'Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı'nın kapanışında meydana getirdiği konuşmada, Adana'da planlı planlar düşüncesince 2016 bütçesinde baş ödeneği adına 750 milyon teklik ayrıldığını, sene süresince bu rakamın tahminî 2 katına çıkacağını ve şehirde bu sene düşüncesince 1,5 bilyon müfret envestisman yapılacağını belirtti.

Sarı, Adana'nın en büyük ideallerinden birinin prestijli birlikte havalanına karşılaşmak bulunduğunu söyledi. Çukurova Havalimanı kabilinden geniş planlar düşüncesince Yüksek Planlama Kurulu sonucu gerektiğini, bu kararın sabık hafta çıktığını ve beş altı hafta süresince ihalenin yapılıp, havaalanının 600 günde tamamlanacağını tabir fail Sarı, '2018'de Çukurova, Türkiye'nin ikinci büyük havalimanına kavuşacak. Bu plan Adana ve bölgenin bellik kıymetine zamanı birlikte ulama sağlayacak' diyerek konuştu.

Hızlı katar projesi

Sarı, Hükümet adına Türkiye'nin tamamını hızlı trene kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul, Konya ve Ankara'yı lodosluk illerine bağlayacak aceleci katar aksının merkezinin Adana olacağına ayraç fail Sarı, 'Adana'dan Gaziantep'e ulaşacak bu hattın en ciddi bölgesi Toroslar'ın bulunmuş olduğu Ulukışla-Yenice bölümüydü. Bu bölgeyle ilişik probleminin giderildiği ve trenin intikal güzergahının saptandığı müjdesini de kırışmak istiyorum. İnşallah yürütüm projesi 2017'de sona erecek peşi sıra Adana aceleci trenine kavuşacak' diyerek konuştu.

Mersin-Yenice-Adana-Osmaniye arasındaki katar yolunun 4 ayrıca çıkacağını tamlayan Sarı, şunları söyledi:

'Mersin-Yenice arası düzentileme 2017'de bitecek. Adana-Osmaniye arasının ihalesi gücük ay ayında yapıldı. En çelimsiz müddette onu da bitireceğiz. Hızlı katar ve katar hatlarımız Çukurova Havalimanı ile irtibatlı olacak. Adana ve Çukurova, 3 projeyle Türkiye'nin en büyük yolcu ve yük merkezi biçimine gelecek. Bu boyut nice sektörümüzü de canlandıracak. Lojistikten kargoya, ticaretten istihdama denli nice bölgede devasa birlikte büyümeyi yaşayacağımızı beklenti ediyorum.'

Muhabir: Bekir Ömer Fansa

Kaynak: AA