10 Kasım törenlerinde bir yurttaşa 'gavat' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un şimdi de özel kalem müdürüne ilişkin skandal bir iddia ortaya atıldı.

Coş'un kalem müdürü Vahdettin Sakallı'nın kentteki yerel medya patronlarının seks kasetlerini Valilik'teki dolabında sakladığı iddia edildi. Odasında gazetecilere ''Bu kasetleri yayınlasam yer yerinden oynar'' dediği ileri sürülen Sakallı için suç duyurusunda bulunuldu. Yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren gazetecilerden Yüksel Evsen, hürriyet.com'a konuştu. Sakallı'nın MİT'ten kendisine bilgi geldiğini, telefonları dinlediklerini ve gazetecilerin mal varlığıyla ilgili belgeler topladıklarını söylediğini belirten Evsen, bildiklerini TBMM'de Telekulak Komisyonu'na anlattığını da söyledi. Suç duyurusunda bulunan gazeteci Taner Talaş da ''Benim hakkımda asılsız iftiralar konuşuluyordu. Soruşturma sörüyor'' dedi.

Haziran ayında yaşanan olay, gazeteci Taner Talaş'ın devletin istihbari birimlerinden yararlanarak kendisinin ve Adanalı gazetecilerin özel bilgilerini topladığı gerekçesiyle Valilik Özel Kalem Müdürü Vahdettin Sakallı hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Suç duyurusunun ardından Adana Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bazı gazetecilerin de ifadesine başvuruldu.

İfade veren isimlerden ikisi Adana Akdeniz TV yöneticisi Yüksel Evsen ve gazeteci Yüksel Mert'ti.

Hürriyet.com.tr'ye konuşan Evsen, Özel Kalem Müdürü Sakallı'nın ''Şu dolaptaki görüntüleri yayınlasam yer yerinden oynar'' dediğini söyledi.

Vali'nin Özel Kalem Müdürü Vahdettin Sakallı hakkında suç duyurusunda bulunan gazeteci Taner Talaş, yaptığı açıklamada ''Benim hakkında asılsız şeyler söylendiği konuşuluyordu. Ben de işin aslını öğrenmek için Özel Kalem Müdürü'nü aradım. Bana 'Yalan, iftira atıyorlar' dedi. Suç duyurusunda bulundum. Bu sözlere şahit olan iki arkadaşımı da şahit gösterdim. Soruşturma sürüyor'' dedi.

Evsen, olay günü yaşananları şöyle anlattı:
''Vali Coş'u ziyarete gittim. Yanımda arkadaşım Yüksel Mert de vardı. Vali Bey meşguldu. Müsait oluncaya kadar da Özel Kalem Müdürü Sakallı'nın odasında beklemeye başladık. Sakallı, bana 'Benim ne kadar değerli bir gazeteci olduğumu, Adana'daki diğer yerel gazetecilere benzemediğimi' söyledi. Dolabında kasetler olduğunu, gazetecilerin mal varlıklarına dair belgeler olduğunu, gazetecilerin gayri resmi bağlantıları olduğunu, MİT'in kendisine bilgi aktardığını ve telefonları dinlediklerini söyledi.’’

Evsen, Özel Kalem Müdürü Sakallı'nın kasetleri yayınlayabileceklerini ama bu kişilerin ailelerini düşündükleri için yayınlamadıklarını söylediğini de belirtti.

Özel Kalem Müdürü Sakallı'nın Adana'daki gazetecilerden H.B.Y.'nin mal varlığını tespit ettiğini söylediğini ileri süren Evsen, sözlerine şöyle devam etti:
''H.B.Y.'nin Bodrum'da kaçak villası olduğunu, hangi parayla alındığı belli olmayan jet-ski'si olduğunu, bunların belgelerinin elinde olduğunu ve H.B.Y. ile gazeteci R.S.'nin de ipliğini pazara çıkaracağını söyledi.''

Daha sonra konuyu Vali'ye de aktardığını belirten Evsen, Coş'un kendisine ''Bu konuyu kapatın. Özel kalem müdürüme sordum. Böyle bir şeyin olmadığını söylüyor'' dediğini aktardı.

Vali'nin yanından ayrıldıktan sonra şikayetçi olmak istediğini söyleyen Evsen, avukatının aynı zamanda Vali Coş'un da avukatı olduğunu belirtti ve avukatının kendisini vazgeçirdiğini vurguladı.

Daha sonra gazeteci Taner Talaş'ın Vali'nin özel kalem müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve kendisini de tanık olarak gösterdiğini belirten Evsen, ''Tanık olarak gösterince gidip savcıya ifade verdim'' şeklinde konuştu.

Telefonların dinlenmesi ve kasetler konusunda TBMM'de Komisyon'a da bilgi verdiğini anlatan Evsen, ifadeleri yüzünden sanık durumuna düştüğünü de şu sözlerle anlattı: ''Özel Kalem Müdürü şikayetçi oldu benden. Oradaki ifademden dolayı sanık durumuna düştüm. Hakaret ettiğimi iddia etmiş. Savcıya hakaret gerekçesiyle ifade verdim. Ben doğru bildiğimi söylerim. Yüce Meclis ne zaman çağırsa gidip bildiklerimi anlatırım''

Şok kaset iddiasıyla ilgili yerel basında da haber çıktığını belirten Evsen, ''Bugüne kadar Özel Kalem Müdürü hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Ne kaseti olan kişiyim, ne gizli mal varlığı olan kişiyim. Başkaları hakkında böyle konuşan biri benim hakkımda da neler söyler acaba diye düşünüyorum. Hakkaniyetle doğruyu anlattım'' ifadelerini kullandı.


solhaber