Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih soruşturma kapsamında hazırlanmakta bulunan iddianame doğrultusunda, Fetullah Gülen ile emektar Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Z.A'nın da aralarında bulunmuş olduğu 17 maznun üzerine dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığından meydana getirilen açıklamada, FETÖ/PDY ile irtibatlı isim ve kuruluşlara ilgilendiren bulunan ve bayındırlık projelerinde darülfünun arazisi kendisine tahsisi mevcut taşınmazların, bayındırlık projelerinde yöntemsiz biçimde meydana getirilen değişiklikle vasfının ikametgâh sahasına çevrildiği, bu biçimde taşınmazın değerinin fahiş oranda arttırılması sağlanarak FETÖ/PDY yıldırı örgütüne finansman sağlandığı, böylelikle büyükşehir belediyesi finansal kaynaklarının yöntemsiz biçimde örgütle irtibatlı isim ve kurumlara aktarıldığı belirtildi.

Açıklamada, 'İddianamede, müşterek numaralı zanlı bulunan firari Fetullah Gülen hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya girişim etme' suçundan, sormaca kapsamında tutuklanan zamanın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili bulunan Z.A, bayındırlık İşleri Müdürü F.Y, iş adamları M.V. ve H.U, emektar Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç ile tutuklanmadan şüpheliler K.E, C.S, A.S, M.D, Ö.E, B.K, S.S, C.D, F.K, O.E. ve Ö.M. üzerine ise 'terör örgütüne uzuv olmak', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'terörizmin finansmanının önlenmesi konusu için kanuna muhalefet' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sorun açılmıştır' ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, firari şüpheliler C.S, K.E. ve Ö.E. üzerine da tahkikat sonucu çıkartıldığı aktarıldı.

Kaynak: AA