Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık imzasıyla yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

 "Değerli meslektaşlarımız; 28 Kasım 2015 Cumartesi günü yaptığı basın açıklaması sırasında katledilen, meslektaşımız, Diyarbakır Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'yi yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yaşamını ülkemizin demokrasi, insan hakları, barış ve kardeşlik sorununa adamış, bu yönde mücadele etmiş, bedel ödemiş saygın bir hukuk adamını en verimli çağında aramızdan ayırdılar.

 Fail ya da faillerin ve talimatı verenlerin yargı önünde hesap vermeleri için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Devletin ve siyasi iktidarın üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğiz, bir baro başkanının öldürülmesini sıradan bir olaya dönüştürtmeyeceğiz. Olayı aydınlatmak ve sorumluları bulmak, olayın her aşamada takipçisi olmak siyasi iktidarın, barolarımızın ve TBB'nin birincil görevidir.

 Acıları, birlikte paylaşarak azaltacağız. Acılara senin acın, onun acısı diyerek değil, bizim acımız diyerek sahip çıktığımızda bir çok sorun aşılacaktır. Ülkemizde artık herkesin kendi cenazesine ağlama dönemi bitmelidir.

 Başkanımız Tahir ELÇİ ifade özgürlüğü kapsamındaki düşünceleri nedeniyle hedef haline getirildiğinde, özellikle biz meslektaşları, barolar ve TBB yeterince sahip çıkmadık. Başkanımızı yeterince sahiplenemedik ve sonucunda katledilmesi olayını yaşadık.

 Adana Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Yasasının 76. ve 95. maddelerinin verdiği görev ve yetkiler uyarınca, yaşanan bu elim, vahim olay karşısında 1 Aralık 2015 Salı ve 2 Aralık 2015 Çarşamba günleri duruşmalara girilmemesi kararını almıştır. Tutuklu ve CMK görevlendirmesiyle verilen dosyalarda mağduriyete sebep verilmemesi için duruşmalara girilecektir. Gün; mesleğimize sahip çıkma, acıları paylaşarak azaltma ve mesleki dayanışmayı sergileme günüdür."

 BAROTÜRK