Silivri’de tarihi gün Dondurucu soğuğa karşın Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi Silivri’ye akın etti. Miting havasına dönüşen destek eyleminde yurttaşlar adalet istemlerini haykırdı, hukuksuzlukları protesto etti. Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sanatçı, yazar ve hukukçu da duruşmayı izledi.

Biber gazlı müdahale Jandarma, dışarıda toplanan yurttaşların içeri girmek için kapıyı zorlaması üzerine biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Cezaevine giden yolun Kınalı bağlantısından itibaren kesilmesi nedeniyle yurttaşlar 2 kilometre yürüdü. HÜLYA KESKİN/ALİ AÇAR’ın haberi

CHP’li milletvekilleri, gazeteciler, sanatçılar ve yurttaşlar, yaşanan hukuksuzlukları protesto etti

Binlerce kişi Silivri’ye aktı

HÜLYA KESKİN / ALİ AÇAR

Ergenekon soruşturmasında savcının mütalaasını açıklanmasının beklendiği duruşma için Türkiyenin dört bir yanından Silivriye akın eden binlerce kişi, tüm sanıkları almadan dönmeyeceğiz diyerek yargılamayı protesto etti. Jandarma, dışarıda toplanan yurttaşların içeri girmek için kapıyı zorlaması üzerine biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Savcının mütalaasını açıklayacağını bildirmesinin ardından dün aralarında CHP, İP, TGB, ADD, MHP, Halkın Kurtuluş Partisi, DSP, Eğitim-İş, Vardiya Bizde Platformu, Tuncay Özkan Gönüllüleri ve Birlik Kamu-İş Sendikasına mensup 0lerce kişi dondurucu soğuğa karşın sabah 06.00dan itibaren Silivriye akın etti. Saat 07.00 sıralarında duruşmayı izlemeye gelenler içeri alınmaya başlandı. Aramalarda kadınların çantalarını erkek jandarma personelinin araması dikkat çekti. Salonun dolması nedeniyle binlerce kişi dışarıda, içeriden gelen bilgilerle takip etti. Silivri Belediyesi dışarıda toplananlara simit, su dağıttı. Davanın tutuksuz sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebiyi kucaklayan yurttaşlar Türkiyenin evladısın. Seninle gurur duyuyoruz diye sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan avukatlar ve mahkeme heyeti arasında içeride yaşanan tartışmalar an be an dışarıda ses araçlarından yurttaşlara bildirildi.

Duruşma için Mersinden gelen CHP yöneticisi Fatoş Akın Yüksel çarşamba günü 18.00de yola çıktıklarını ve hiçbir yorgunluk hissetmediklerini söyledi. İP Burhaniye İlçe Örgütünden Sebahattin Uysal (55) da Burhaniyeden 46 kişi geldiklerini ve buradaki hukuksuzluğa karşı bir direnç göstermek istediklerini söyledi. ADD Çorlu Şubesinden Sinem Güneş ise Bu davada olanlar adalete, yasalara sığmıyordedi.

Duruşmayı izleyen Kanal 24, Kanal A, TRT’ye yurttaşlar tepki gösterdi. Satılmış medya sloganları atan yurttaşlardan bazıları da araçlara pet şişe fırlattı.

cumhuriyet