Adalet Bakanlığı, 'vize serbestisi' düşüncesince adına getirilmesi maksut 72 kriterden özlük düzentileme dalında arazi düzlük 17 şartla ait tensikat düşüncesince çok mücahede yapıyor.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığından edinmiş bulunduğu bilgiye göre, Türk vatandaşlarının 'Schengen' sahasına vizesiz seyahatlerinin sağlanması bu şeklinde başlatılan 'Vize Serbestisi Yol Haritası'nda 72 ölçüt belirlendi.

Söz konusu kriterlerinden 17'si ise Adalet Bakanlığının düzentileme dalında arazi alıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve görü bürokratları, düzenlemelerin yaşama geçirilmesi düşüncesince dip mücahede harcıyor.

Şartların adına getirilmesi bu şeklinde başlatılan icraat kapsamında, 'Yargı ve Temel Haklar' başlıklı 23. ve 'Adalet, Özgürlük ve Güvenlik' başlıklı 24. fasılların açılmasını yakından ilgilendiren, Schengen ülkelerine vizesiz seyahatin gerçekleşmesinde ehemmiyetli ortak gösteriş oynayacak olan, AB Veri Koruma Direktifine akıllıca namına Adalet Bakanlığı çeşidinden hazırlanmakta olan “Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı” TBMM'de ikrar edilerek yasalaştı. Yasayla, AB vatanlarında bulunduğu kadar Kişisel Veriler Koruma Kurulu kuruluyor.

Avrupa'ya vizesiz gezi kriterleri ortada arazi düzlük '1996 günlü Lahey Çocuk Koruma Sözleşmesi' ve '2007 günlü Lahey Nafaka Sözleşmesi'nin imza evrelerinde konulacak çekinme ile beyanlara bağlı çalışmalarını bitiren bakanlık, hazırlanmakta olan metni ise Dışişleri Bakanlığına gönderdi.

Kaynak: AA