ANKARA

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yayımlanan söz konusu haberlerin asılsız olduğu vurgulandı.

Açıklamada, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda aynı odada barınan 8 hükümlünün 7 Eylül 2016 tarihinde kaldıkları odayı ateşe vererek yangın çıkarttıkları ayrıca hükümlülerin odadan çıkmayı reddedip görevli personeli darbederek yangına müdahaleyi geciktirdikleri belirtildi.

Hükümlülerin yangına müdahale eden personele saldırdıkları esnada, darbedildiği gerekçesiyle kolunun ağrıdığını söyleyen hükümlü N.Y'nin, Aliağa Kampüs Devlet Hastanesine sevk edilerek kolunun alçıya alındığı daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkinin uygun görüldüğü bildirildi.

N.Y'nin 8-12-20 ve 28 Eylül'de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkleri yapılarak gerekli tedavisinin yaptırıldığı kaydedilen açıklamada, haberde adı geçen hükümlü F.G'nin ise durumunun değerlendirilerek, mevzuata uygun şekilde başka bir ceza infaz kurumuna naklinin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, ceza infaz kurumlarında tüm kuralların hükümlü ve tutukluların insan onuruna yakışacak şekilde, ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri dikkate alınarak uygulandığı, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu tür haberlerin gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmadığı ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı da vurgulandı.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Kaynak: AA