ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu tasarı taslaklarını hazırlamak üzere Adalet Bakanlığında iki ayrı komisyon kurulduğunu belirterek, 'Tasarılar en geç Ekim 2016'ya kadar TBMM'ye gönderilecektir' açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, bakanlığının bazı düzenlemeler üzerindeki çalışmalarına ilişkin paylaşımda bulundu. Bozdağ, Adalet Bakanlığında yeni Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu tasarı taslaklarını hazırlamak üzere iki ayrı komisyon kurulduğunu bildirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

'Komisyonlar tasarı taslaklarını Nisan 2016'da Adalet Bakanlığına sunacaklar. Daha sonra tasarı taslakları tartışmaya açılacaktır. Adalet Bakanlığı, tasarı taslaklarını ilgili bütün taraflara, görüşe gönderecek ve taslakları kamuoyunun tartışmasına açacaktır. Gelen öneri, görüş ve eleştiriler değerlendirildikten sonra tasarılar, Eylül 2016'da Bakanlar Kurulu'na gönderilecektir. Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesini müteakip Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu tasarıları, en geç Ekim 2016'ya kadar TBMM'ye gönderilecektir. Türkiye için 2016 senesi, darbecilerin eli ürünü Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanun'larından kurtulduğu bir yıl olacaktır.'

Muhabir: Fatih Çakmak

Kaynak: AA