TBMM`de HSYK Kanun Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sözlü sorularina cevap veren Adalet Bakini Bekir Bozdağ, Adana`da yakalanan TIR`larla ilgili bor soruya, Mit Kanunu`nu okuduktan sonra `Bu olayla alakali bir ihbar üzerine gidildiğinde olay yerinde bu TIR`larin MiT ile irtibatli olduğu ifade ediliyor, böyle bir durumda tutanak tutup işlemin devami için izin talep etmeleri gerekliliği var. Kanun bu noktada açiktir. O görevler kapsaminda olan yasaya uygun olan işlerdir. Burada yasaya savcilarda uyacak, idarecilerde uyacak` ifadeleri ile cevap verdi.

Yolsuzluk soruşturmasinda adi geçen Bakanlarla ilgili fezlekelerin akibetinin sorulmasi üzerine Bakan Bozdağ, `Fezlekeler konusunda Adalet Bakanliği`nin bir taktir hakki yoktur. Genelge çerçevesinde işlemler yapiliyor. Adalet Bakanliği`nin bu konuda yapabileceği şey sadece, bizim bu dosyalari tutmamiz mümkün değil, biz sadece havale edeceğiz dosyalarin içine bakmamiz, incelememiz yasal olarak mümkün değildir` diye konuştu.

`MÜSTEŞAR iLE GÖRÜŞTÜM`

Bozdağ; Adalet Bakanliği Müsteşari ile alakali gündeme getirilen konu ile ilgili olarak, `Ben Müsteşar ile görüştüm. izmir Başsavcisi`ni aramiş, kendisi ile görüşmüş, devam eden olayla ilgili bilgi almiştir, hukukun uygulanmasina engel olunmamasini ve hukukun dişina çikilmamasini istemiştir. Savcilar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanliği`na bağlidir. Adalet Bakani`nin Bakanlik Müsteşari`nin Cumhuriyet Başsavcisi ile görüşmesi yadirganmamalidir. Soruşturmanin kapatilmasini, durdurulmasini istemişse o zaman bende sizinle beraber olurum, onun gereğini yaparim. Soruşturmanin kapatilmasini, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey yok` açiklamasinda bulundu.

MHP`li Lütfü Türkkan`in `Siz hirsiz misiniz, değilsiniz` şeklindeki sorusuna cevap veren Bakan Bozdağ, `Böyle bir üslupla size yakiştirmam. Siz hirsiz misiniz` derken ben rahatsiz oldum, ben şimdi kalksam size edepsiz misiniz desem doğru olur mu? Böyle bir soru mu sorulur` ifadelerini kullandı