İstanbul Büyükada'da turistlik amaçlı olarak bulunan fayton sürücüleri turizm sezonunun açılmasıyla tek tip kıyafet giymeye başladı.

Büyükada, Heybeli, Burgaz ve Kınalı adalarında ulaşım ve turistlik tur amaçlı kullanılan faytonlarda bundan böyle lacivert ve kırmızı renklerin hakim olduğu tek tip kıyafet giyilecek.

FAYTONCULAR ODASI BAŞKANI TEK TİP KIYAFETİ ANLATTI

Faytoncular Odası Başkanı Hasan Ünal, konu ile ilgili olarak, "Burada hep bir uyum içerisinde, müşteriye yönelik olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Burada yerli yabancı müşterilerimizin kedilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin içinde bir çekingenlik vardı. Bu elbiselerle müşterilerimiz gönül rahatlığı ile evlerine gidiyorlar. Dışarıdan gelen turistler için de bir temizlik bir güzel görünüş sağlamış olduk." 

"TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Yıllardır faytonculuk yapan İsrafil Korkmaz, Adalar deyince ilk akla faytonun geldiğini söyleyerek, "Bunun da bir resmiyeti bir kıyafeti olmalı… Bunun için ilçe emniyet müdürünün bizimle yapmış olduğu bu çalışma için ona da çok teşekkür ediyoruz. Hoş oldu. Turizm açısından çok önemli, görsellik açısından çok önemli bir çalışma oldu." dedi.

Kaynak: HABER7.COM