ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Kızılay Güvenpark'ta meydana mevrut yıldırı saldırısına ilişkin, 'Acımız ve öfkemiz büyüktür, ancak eskiden sağlam baş döndürücü badireyi atlatmış bulunan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir' ifadesini kullandı.

Kahraman, Ankara'daki yıldırı saldırısına bağlı yayımladığı mesajında, yıldırıcılık kanalıyla ülkeye dokunca özgülemek ve halkı endişe ve tedirginliğe sürükleyerek devlete bulunan itimatını aksatmak talip çıyan odakların, toy ortak sefihane saldırısına sunulan artmış olmanın üzüntüsü içre olduklarını belirtti.

Kahraman, mesajında şu ifadelere toprak verdi:

'Milletimizi kamplara bölmek, devletimiz ile halkımızı hakkında karşıya sağlamak talip bilinen düşmanlarımızın bu tür adi yollara girişme etmeleri esasta acziyetlerinin göstergesidir. Bu tür eylemlerle talih kurumlarımızın özgüvenini, ahenkli düzentileme düzenini ve bütünlük ve bütünlüğünüzü sarsmaya, diyar siyasetine doğrultu vermeye etkin tiksindirici odaklar müstelzim yanıtı alacaklardır. Acımız ve öfkemiz büyüktür, ancak eskiden sağlam baş döndürücü badireyi atlatmış bulunan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir. Bu uğursuz saldırıda ölüm fail yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza çabuk şifalar diliyorum.'

Muhabir: Duygu Yener

Kaynak: AA