BURSA

Balık avı için denize açılan ve teknesinde fenalaşan vatandaşa, Sahil Güvenlik Komutanlığı botuyla bölgeye ulaşan 112 acil servis ekiplerince denizin ortasında ilk müdahale yapıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mudanya'dan bir arkadaşıyla balık avına çıkan Mustafa Salça, İmralı Adası açıklarında aniden fenalaştı.

Salça'nın kollarında uyuşma ve göğüs ağrısı yaşadığını söylemesi üzerine yanında bulunan arkadaşı, kalp krizi şüphesiyle 112 acil servis ekiplerini arayarak durumu bildirdi.

Bunun üzerine Mudanya 112 acil servis, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerini haber verdi. aHazırlıklarını tamamlayan 112 acil servis ekibi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın botuyla İmralı Adası açıklarında bulunan tekneye yanaşarak, Salça'ya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Müdahaleden sonra 112 acil servis ekiplerinin eşliğinde tekneden alınan Salça, Sahil Güvenlik botuyla iskelede bekleyen ambulansa taşındı. Salça, daha sonra buradan ambulansla Mudanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Salça'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, yediği yemekten kaynaklı zehirlenme ve karın ağrısı yaşadığı belirtildi.

Muhabir: Cem Şan

Kaynak: AA