Abdüllatif Şener, ‘seçimin kaderini Kürt seçmenlerin belirleyeceğine dikkat çekerek, muhalefetin HDP seçmenlerinin de memnun olacağı bir çözüm bulması gerektiğini anlattı.

Abdüllatif Şener erken seçim kararını değerlendirdi. AKP ve MHP’nin başta ekonomi olmak üzere şartların daha kötüleşeceğini gördükleri için böyle bir karar aldığını, seçimin kaderini Kürt seçmenin belirleyeceğini söyledi. 

Artı Gerçek’in haberine göre kararı “baskın seçim” olarak değerlendiren eski Başbakan Yardımcısı ve AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Abdüllatif Şener “Bu karar yine Bahçeli’nin kılavuzluğunda bir erken seçim kararı alındığını gösteriyor. 24 Haziran hazırlık açısından çok kısa bir süreyi ifade ediyor. Acele, baskın seçime giderek muhalefeti hazırlıksız yakalamayı amaçlıyorlar. Böyle bir ortamda avantaj sağlayacaklarını düşünüyorlar” dedi.

Şener AKP’nin fayda sağlayamayacağını düşündüğünü vurgulayarak ekonominin son derece kötü durumda olduğunu, uzmanların krizin gittikçe derinleştiğine işaret ettiğini, işsizliğin son 10 yılın en yüksek noktasına ulaştığını, enflasyonun rekor seviyede olduğunu söyledi. 

'ERDOĞAN HDP’Yİ KRİMİNALİZE ETTİ'

Muhalefetin AKP-MHP cephesine karşı bir seçim birlikteliği oluşturması gerektiğini söyleyen Şener, Erdoğan HDP’yi “kriminalize ettiği” muhalefetin de HDP’yi birliktelik formülünün dışında tuttuğunu belirtti. Şener çözüm olarak “İlk turda partiler adaylarını gösterebilirler. HDP’nin adayı olabilir. Herkes adayı ile ilk tur seçimlerden çıkar. İkinci turda bütün bu partilerin ve özellikle HDP seçmeninin oy verebileceği birinin kalmasını sağlamak lazım” önerisini yaptı. 

‘ERDOĞAN’I DESTEKLEYEN KÜRT SEÇMEN MUTSUZ’

Şener, Kürt seçmenin seçim sonuçlarını belirleyeceğini düşündüğünü söyleyerek Tayyip Erdoğan’ı desteklemiş olan Kürt seçmen son derece mutsuz olduğunu öne sürdü. “Mutsuz Kürt seçmen” için bir seçenek üretilmesi gerektiğini vurgulayarak “HDP faktörü sadece HDP’ye oy veren seçmeni ifade etmiyor. AKP’ye ve Erdoğan’a destek veren Kürt seçmeni oradan koparmak olmanın da tek aracıdır. Saadet Partisi ve CHP’nin bu gerçeği görerek buna göre yaklaşacaklarını umuyorum” dedi.