Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, kamuoyu araştırma şirketlerinden aldığı bilgileri yazdı. "AK Parti için tam 4 ayrı kamuoyu araştırma kuruluşunun ortalamasını aldığımızda ise 7 Haziran'a göre 2 puanlık bir artış gözleniyor" diyen Selvi, "HDP'nin Kürt oyları yüzde 11'e ulaşıyor" ifadesini kullandı.

Selvi'nin Yeni Şafak'ta "Koalisyon değil, seçim ama nasıl?" başlığıyla yayımlanan yazısından ilgili kısımlar şöyle:

"Şehit cenazelerinin gelmesi MHP'yi, PKK'ya yönelik operasyonlar HDP'yi toparlamaya başladı. PKK'yı kınamadığı için HDP'nin oylarının düşmesini beklemeyin. HDP'nin Kürt oyları yüzde 11'e ulaşıyor ve operasyonlar onların desteğini azaltmıyor tam aksine kenetlenme sağlıyor. PKK'ya yönelik operasyonlarla HDP'ye yönelik eleştiriler birbirinden ayrılmadığı sürece, HDP hak etmediği bir mağduriyete itiliyor.

AK Parti ve CHP'nin oy oranlarına gelince. Koalisyon arayışlarındaki sorumlu tutumu nedeniyle CHP'de bir kıpırdanma gözleniyor. CHP 7 Haziran'dan bu yana 1 puan artmış durumda. AK Parti için tam 4 ayrı kamuoyu araştırma kuruluşunun ortalamasını aldığımızda ise 7 Haziran'a göre 2 puanlık bir artış gözleniyor. PKK adına algı operasyonu yönetenlerin iddia ettiği gibi operasyonlardan ve şehit cenazelerinden dolayı değil. Tam aksine operasyonel sürecin uzaması AK Parti'ye zarar verme tehlikesi taşıyor. Çünkü süreç HDP ve MHP'yi besliyor.

4 araştırmada da 4 partinin barajı aştığı görülüyor. Bu durumda AK Parti nasıl tek başına iktidar olacak? 4 Partinin barajı aştığı bir tablo da tek başına iktidar mümkün değil, şeklindeki yaklaşım çok genellemeci. Şu ana kadar güçlü bir AK Parti iktidarını ortaya koyacak oy oranı yok. 7 Haziran'da HDP'nin barajı aşmak için sağladığı motivasyonun bir benzerini AK Parti'nin, tek başına iktidar için oluşturması gerekiyor.

...

AK Partililer yüzde 75-80 düzeyinde erken seçim istiyor. CHP'de ise bu oran yüzde 20 düzeyinde.

Koalisyonda ise kum saati tersine dönüyor. AK Partililerin yüzde 20'si, CHP'lilerin ise yüzde 75'i koalisyon istiyor. Bu oranları bugün yapılacak Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesine ışık tutması açısından yansıttım."


http://www.birgun.net/haber-detay/abdulkadir-selvi-akp-2-chp-1-puan-artti-hdp-baraji-geciyor-86695.html