ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın tahminî 1,5 vakit devam eden düet konuşma sonra bilgileri açıkladı. Kalın, meydana getirdiği açıklamada, 'Joe Biden, PKK ile mücadele dair Türkiye ile işbirliklerini artıracaklarının altını çizdiği. Aynı sürede Türkiye'nin DAİŞ ile de mücadele fail bir dünya bulunduğunun bilincinde olduklarını söyledi.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın şunları söyledi:

'Suriye'nin yer bütünlüğü dair Amerikan yönetiminin tavrının açık olduğunu, rastgele bir bölünmenin katiyen desteklenmediğini, kuzeyde bir Kürt devleti kurulması üzere bir düşüncelerinin de tek biçimde olmadığını tabir etti.'

'Bizim düşüncesince PKK, PYD, YPG ortada rastgele bir ayırt yok'

'Bizim düşüncesince PKK, PYD, YPG ortada rastgele bir ayırt yok. DAİŞ ortada bir ayırt yok' diyen İbrahim Kalın, 'Bizim, onların bir fiili gidiş yaratmasına izin etmemiz ve ya tolerans göstermemiz bahis konusu değil. Onlar da bunu anladıklarını, o sebepten ilkin Mümbiç sahasında yapılacak operasyonla ilişik bizim hassasiyetlerimizi ve eş hedeflerimizi asal meydan bir tasar üstünde çalışılacağını söylediler ki elhak gelecek hafta da bununla ilişik birimler toplantılarını yapmış olup bilgileri konuşacaklar.' biçiminde konuştu.

Kaynak: AA