HAGEN / BONN

Almanya'nın Hagen kentinde Türk sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa oluşturduğu "Hagen'ın Müslümanlar'ı" inisiyatifinin gösterisine diğer ülkelerden Müslümanlar da destek verdi.

Berlinerplatz'daki Hagen Merkez Tren İstasyonu çevresinde ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen protestocular, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

İnisiyatif adına AA muhabirine açıklamada bulunan Yücel Alioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi başına tek taraflı olarak Kudüs'ü hukuksuzca İsrail'in başkenti olarak ilan etmesini asla tanımadıklarını belirtti.

Alioğlu, "Kudüs Filistin'in başkentidir. Bugün binlerce kişi burada bunu haykırıyor. Hagen'lı Müslümanlar olarak her ayın ilk cuması aynı yerde buluşarak bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Bonn kentinde Filistinli gruplar tarafından organize edilen gösteriye ise Türkler destek verdi.

"Filistin’e özgürlük", "Kudüs Filistin'in başkentidir", "ABD Ortadoğu'dan elini çek" gibi sloganların atıldığı gösteride Türk ve Filistin bayrakları dalgalandı.

ABD'nin bu hukuksuz kararını geri çekmediği sürece bu gösterilerin devam edeceğinin belirtildiği gösteriler olaysız şekilde sona erdi.

Muhabir: Mesut Zeyrek

Kaynak: AA