Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na silahlı bir grup tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda, konsoloslukta görevli 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na silahlı bir grubun saldırısı sonucu konsoloslukta görevli 1 kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Libya Güvenlik Komitesi Sözcüsü Abdülmünim el-Huri AA muhabirine yaptığı açıklamada, konsolosluğa saldırıdan silahlı grupla Libya ordusu arasında şiddetli çatışma yaşandığını ifade etti.

Huri, çatışmanın konsolosluğun çevresinde gerçekleştiğini ve emniyet güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını kaydetti.

Silahlı grubun, saldırıyı ABD'de yayına girecek bir filmin Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği gerekçesiyle ABD'ye tepki olarak gerçekleştirdiği iddia edildi.

CLİNTON ÖLÜMÜ DOĞRULADI

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin öldüğünü doğruladı.

Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak, Libya'daki Amerikalıları korumak için ilave desteği koordine etmek için Libya Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf el-Magarif'i aradığını bildirdi.

El-Magarif'in de saldırıyı kınadığını, taziye dileklerini ilettiğini ve hükümetinin tam işbirliği göstereceği sözünü verdiğini belirten Clinton, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bazıları, bu hain davranışı, internette yayınlanan kışkırtıcı materyale yanıt olarak haklı göstermeye çalışıyor. ABD, diğerlerinin dini inançlarına leke sürmeye dönük tüm kasıtlı girişimlerin karşısındadır. Dini hoşgörüye olan bağlılığımız, ülkemizin ilk kurulduğu zamanlara kadar uzanmaktadır. Ancak şunu açıkça ifade edeyim, bu türden şiddet eylemlerinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur''

Clinton, ABD'nin, dünya genelindeki personeli, misyonları ve vatandaşlarını korumak için partner ülkelerle birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.