ABD’de cuma günü 2 Müslüman kadına ırkçı saldırıya müdahale eden ve çıkan tartışmada 2’si hayatını kaybeden, 1’i ise ağır yaralanan 3 kişi, ülkede kahraman ilan edildi.

Oregon Eyaleti’nin Portland kentinde bir trende meydana gelen olayda, biri başörtülü 2 Müslüman kadına ırkçı hakaretler eden Jeremy Joseph Christian (35), “Tüm Müslümanlar gebersin” diye bağırdı. 

Ricky John Best (53), Taliesin  Myrddin Namkai Meche (23) ve Micah David-Cole Fletcher (21) isimli yolcular, saldırgana müdahale etti. Çıkan tartışmada Christian’ın bıçakladığı Best ve Meche, yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Fletcher ise hastanede tedavi altına alındı.

'PARLAYAN YILDIZIM'

Meche’nin aesi, Facebook’tan yaptığı paylaşımda, “O bir kahramandı ve öbür dünyada da kahraman olarak kalacak. Parlayan yıldızım, seni sonsuza dek seveceğim” ifadesini kullandı. Meche’nin kız kardeşi ise “Böyle bir ağabeyim olduğu için gurur duyuyorum” sözleriyle birlikte çektirdikleri fotoğrafı paylaştı. Mesaj, 130 bin kez paylaşıldı. Saldırının diğer kurbanı Best’in ise 4 çocuk sahibi emekli bir asker olduğu, Irak ve Afganistan’da görev yaptığı öğrenildi.

Kurbanların aileleri ve yaralı kurtulan Fletcher için bağış kampanyaları da başlatıldı. Kurbanlar için Portland’da anma törenleri düzenlendi ve yaklaşık bin kişi Müslümanların haklarını savunan kahramanlar için dua edip mumlar yaktı.

NEO-NAZİ HAYRANI

Trende ırkçı saldırıya uğrayan 2 kadından birinin aesi Dyjuana Hudson, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, saldırganın “Yıllardır Hıristiyanları öldüren Müslümanlar ölmeli” şeklinde bağırdığını söyledi. Yerel basındaki haberlerde de Christian’ın “ırkçı” davranışlarıyla tanındığı ve sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarının Neo-Nazi temalı gönderilerle dolu olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: HABER7.COM