WASHINGTON

Uluslararası envestisman bankası Goldman Sachs, mal krizi zamanında mortgage faaliyetlerindeki usulsüzlüklerden çevre 5 bilyon dolardan aşkın servet cezası ödemeyi bildirme etti.

ABD Adalet Bakanlığı ile veznedar ortada dünkü senenin gene itibaren meydana getirilen görüşmelerde neticeye gidildi. Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Goldman Sachs, 2007 ile 2009 yılları tutulu söylenegelmiş kıymetlerin ihracı, pazarlaması ve satışı hikayelerinde meydana getirdiği ihlallerden çevre 2 bilyon 385 milyon dolar servet cezası ödemeyi bildirme etti. Açıklamada başkaca bankanın, ihlallerden etkilenen piyasaya 1 bilyon 800 milyon dolar 'rahatlama sağlamayı', Ulusal Kredi İdaresi Birliği, Chicago ve Seattle Federal Konut Bankalarının da aralarında bulunmuş olduğu federal ve eyalet kuruluşlarına da 875 milyon dolar ödemeyi kabullendiği bilgisi verildi.

Bakanlık, henüz ilk hane kredilerinde usulsüzlükler dolayısıyla Bank of America'ya 16,6 bilyon dolar, Citigroup'a 7 bilyon dolar ve JPMorgan Chase'e ise 13 bilyon dolar ceza vermişti.

Muhabir: Erkan Avcı

Kaynak: AA