BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin ortak bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye halkı yüzlerce masum sivilin hayatına mal olan ve 2 binden fazlasının yararlanmasına neden olan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. AB, hazin 15 Temmuz 2016 gecesinin ilk saatlerinde yapmış olduğu gibi, üzerinden geçen bir yılın ardından darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve ülkenin demokratik biçimde seçilmiş kurumlarına tam desteğini yinelemektedir. AB, Türkiye ve tüm Türk halkıyla dayanışma içerisindedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin "kilit öneme sahip bir ortak, aday ülke ve aynı zamanda Avrupa Konseyi üyesi olarak" bu ilkelere katıldığını taahhüt ettiği anımsatılarak, ayrıca darbe girişimi faillerinin her birini, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığına tam bağlılık içerisinde adalete teslim etme hakkına sahip olduğu vurgulandı.

Muhabir: Şerife Çetin

Kaynak: AA