AB ve Türkiye, mülteci krizini ele benimseme eylemek düşüncesince hissedar kat farklı araya gelmeye hazırlanırken Brüksel Ankara'ya istediğinden henüz azını önermeyi planlıyor.

Türkiye'nin 7 Mart'ta sunmuş olduğu mülteci krizine güzel hal getirecek ve AB-Türkiye ortada işbirliğini güçlendirecek teklifi, ferda AB ve Türkiye arasındaki zirvede ele alınacak. Zirve böylecene yayımlanacak bulunan eş açıklamanın taslağına göre, Türkiye'nin taleplerinin karşılanmasında AB 'cimri' davranıyor.

'Yeni ağır aksak göçmenler Türkiye'ye gönderilecek'

Taslağın anlaşmaya ilişkin maddelerinde ise mülteci kriziyle uğraşmak düşüncesince atılacak adımlar sıralanıyor. Metne göre, Türkiye'den Yunan adalarına sabık hepsi acemi ağır aksak göçmenler Türkiye'ye gönderilecek, uygulama, 'insani sıkıntılara sonuç hasretmek ve amme düzenini getirmek düşüncesince muktezi bulunan muvakkat ve yılgı hissedar önlem' olacak.

Halihazırda Yunan adalarında bulunan sığınmacılar, anne karadaki kamplara para aktarımı edilecek.

AB bu yıl en çok 72 bin mülteci alacak

Türkiye'nin 'Yunan adalarından Türkiye'ye gönderilen rastgele hissedar Suriyeli mülteci düşüncesince Türkiye'den hissedar Suriyeli sığınmacının AB ülkelerine yerleştirilmesi' teklifi kelimesi kelimesine benimseme ediliyor. Ancak Türkiye'den AB'ye yerleştirilecek mülteci sayısı bu yıl en çok 72 bin olacak. Yeniden yerleştirmelerde, henüz evvel AB'ye gayrikanuni yollardan girmeyen ve bunu denemeyenlere evleviyet verilecek.

Vizede april şartı

Taslağa göre, Türk vatandaşları düşüncesince vizelerin en geç haziran kocaoğlan böylecene kaldırılması amacıyla ara sınav serbestisi süreci hızlandırılacak. Bunun düşüncesince Türkiye, geriye artan hepsi kıstasları adına getirecek. Eğer bu doyum oluşursa, AB Komisyonu, vizelerin kaldırılması düşüncesince april kocaoğlan böylecene başvuru kararını açıklayacak. Bu mevzuda sonuç sonucu ise, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu verecek.

Ek 3 bilyon ekü

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların şartlarını düzeltmek düşüncesince kullanılacak bulunan bulunan 3 bilyon avroluk AB fonun harcanmasının hızlandırılması talebi benimseme ediliyor. Ancak ek 3 bilyon ekü düşüncesince makul hissedar lakırtı verilmiyor. Bu konuda, 'Bu görüntü ağız ağıza kullanıldıktan sonra, istek edilen neticeye yetişebilmek düşüncesince AB, 2018 sonuna denli 3 bilyon avroyu bulabilecek ek hissedar görüntü hesabına değişmeyen vermeye amade olacak' ifadesi kullanılıyor.

Yeni çevrim lafı bulunmayan

Ankara, üyelik döneminin hızlandırılması düşüncesince acemi fasılların açılmasında ısrar ediyor. Türkiye başta erke (15. fasıl), kaymakamlık ve asliye hukuk (23. fasıl), adalet, hürriyet ve düzenlilik (24. fasıl), pedagoji bilimi ve hars (26. fasıl) ve dış, düzenlilik ve defans politikaları (31. fasıl) edinmek neredeyse 5 faslın henüz açılmasını istiyor. Ancak Güney Kıbrıs'ın vetosu zımnında acemi çevrim açılması düşüncesince lakırtı verilmiyor.

Suriye'de emniyetli alanlar

Türkiye'nin Suriye süresince oluşturulacak emniyetli bölgelerde Suriyelilere iane edilmesini öngören teklifi kelimesi kelimesine benimseme ediliyor. Bu mevzuda 'AB ve örgen devletler, evcil ahali ve sığınmacıların henüz emniyetli olacak bölgelerde yaşamasına müsaade verecek Suriye içerisindeki insanca şartların iyileştirilmesi düşüncesince rastgele hissedar eş çabada Türkiye'yle çalışacak' deniliyor.

Ankara'nın onayı aranacak

Yayınlanacak metnin 'bildiri' değil de 'açıklama' olması, bağlayıcı bulunmadığı anlamına da geliyor.

Liderler bugünkü toplantında bu eskiz üstünde anlaşmaya çalışacak. Toplantıda ortaya çıkma acemi metinde, ferda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi'nde Ankara'nın onayı aranacak.

Kaynak: AA