ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım ve Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Juri Ratas, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Resmi ziyaret vesilesiyle Ankara'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ratas, Türkiye ve Estonya'nın son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu kaydetti.

NATO'da müttefik olan iki ülkenin aynı zamanda çok iyi şekilde gelişen ekonomik ilişkilerinin bulunduğunu söyleyen Ratas, Başbakan Yıldırım ile görüşmesinin en önemli unsurlarından birini göç konusunun oluşturduğunu bildirdi.

"800 milyonu kullanılmış durumda"

Ortak değerler ile temel hak ve yükümlülüklere saygı çerçevesinde Estonya’nın AB’nin genişleme politikasını destekleyen ülkelerden olduğunu ve Türkiye ile bu konuda daha yakın iş birliği gerçekleştirmeyi büyük istekle beklediğini söyleyen Ratas, "Karşılıklı ilişkilerde ve aynı zamanda AB-Türkiye ilişkilerinde aradaki zor konulara en iyi çözümlerin bulunmasına büyük önem atfediyoruz." diye konuştu.

Ratas, AB'nin Türkiye'deki Suriyeliler için vadettiği 3 milyar avroluk desteğin tamamının ödenmesine ilişkin takvim olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, göç ve göçle ilgili konuların bugün masanın üzerindeki en önemli konulardan biri olduğunu dile getirdi.

Ratas, "Başbakanınızın da ifade ettiği gibi 1,6 milyar avro farklı anlaşma ve projeleri kapsıyor. Şimdiye kadar bunun 800 milyonu kullanılmış durumda." dedi.


Kaynak: AA