İSTANBUL

Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına sessiz kalmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, terör saldırıları sonrasında AB ülkelerinin sessiz kalmasını kınadıklarını söyledi.

AB ülkelerinin de başlarına bu tarz terör saldırıları geldiğini belirten Baran Mari, ''Bazı Avrupa ülkelerine baktığınızda bu tarz saldırılar onların da başına geliyor. Böyle durumla karşılaşmalarına rağmen sessiz kalmaya tercih ediyorlar.'' dedi.

AB ülkelerinin terör örgütlerine karşı bir yaptırımı olmadığını ifade eden Mari, ''Benim kişisel düşüncem terör örgütlerine yardımları oluyor. Amerika PKK'ya destek veren bir ülke ve çift taraflı oynuyor. Fransa da aynısını yapıyor. AB terör örgütlerini kolluyor ve arkalarında duruyor. Böyle durmaya devam ettikleri sürece de bizim başımız yanmaya devam edecek ama kendi başları da ağıracak.'' diye konuştu.

''Batı ülkeleri bu terör örgütlerini yüzde yüz kollayıp destekliyor''

Emine Güren isimli vatandaş ise terör saldırısını kınayarak, "Gezi" olayları dünyada farklı lanse edildi. O olaylarla 15 Temmuz darbe girişimine ortam hazırlamaya çalışıldı, ancak başarılı olamadılar." dedi.

Güren, "Batı ülkeleri bu terör örgütlerini yüzde yüz kollayıp destekliyor. Bunu bilinçli, kasıtlı yapıyorlar. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye belli bir raya geldiğinde onu o raydan çıkartmaya çalışıyorlar.'' şeklinde konuştu.

"AB ülkeleri bunun içinde bu tarz örgütleri kolluyor''

Efkan Kozan ise AB ülkelerinin terör saldırılarına her zaman sessiz kaldığını ve yeterince tepki göstermediğini söyledi.

Dünyada Türkiye'ye karşı bir düşmanlık olduğunu savunan Kozan, ''Son zamanlarda Türkiye'nin Avrupa'daki etkinlikleri daha fazla olunca Türkiye daha güçlenince, onların da düşmanlıkları daha da arttı. AB ülkeleri bunun için de bu tarz örgütleri kolluyor. Zaten açık açık her şey ortada. Eğer bunlara kucak açmasalar bu terör örgütleri bu saldırıları yapamaz.'' ifadelerini kullandı.

Kemal Bilici de terör saldırılarını kınadığını belirterek, ''İnsanlar hayatını kaybediyor. AB bunları destekliyor. Avrupa ülkelerinin hepsi bunları kolluyor.'' dedi.

''15 Temmuzda onlara verdiğimiz cevabı yine vereceğiz''

Serdar Fidanoğlu da AB'nin Türkiye'ye karşı bir düşmanlık akımı başlattığını öne sürdü.

Türkiye'yi bitirmeye çalıştıklarını dile getiren Fidanoğlu, ''15 Temmuz'da onlara verdiğimiz cevabı yine vereceğiz. Biz bir ölür bin diriliriz. Vatanımızın sonuna kadar arkasındayız. Bunlar bizi yıldıramaz ama bunları da destekleyen güçler var. AB bunlara destek veriyor bence. Zaten bakın sessizler saldırılara. Bana göre AB bu örgütlere para aktarıyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ali Uzun ise terör saldırlarının arkasında Avrupalı ülkelerinin de desteği olduğunu iddia ederek onları kınadıklarını ve terör örgütlerine destek çıktıklarını kaydetti.

''AB bu tarz örgütlerin arkasında''

Salih Terzi isimli vatandaş da Türkiye'nin sürekli büyümekte olan bir ülke olduğunu söyledi.

Bazı güçlerin de büyümeyi engellemeye çalıştıklarını belirten Terzi, şöyle devam etti:

''Bunun için de terör örgütlerini kullanıyorlar. Şu anda başkanlık sistemine geçiş yapıyoruz. Dünyada bütün ülkeler zaten bu sistemde. AB bu tarz örgütlerin arkasında ve onları destekledikleri düşünüyorum. Zaten onları kınadıkları da yok. AB ülkelerinin amacı iç savaş çıkarmak ve bu yüzden bu örgütlere arka çıkıyorlar. İki maymunu oynamasını iyi biliyorlar. Terör saldırısına terör bile demekten acizler.''

İsviçre'de yaşayan Ahmet Hüseyin de Avrupa'da Türk düşmanlığının oldukça fazla olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Onlar Türkiye'nin yapmak istediklerinin bir tanesi kendileri yapmıyor. Onlar yabancılara zulüm yapıyor ve öncelikle kendilerine bakmaları gerekiyor. AB ülkelerinin hepsi terör örgütlerini destekliyor. Görünen köy kılavuz istemez. Komşudan başlayın mesela FETÖ'dan kaçan askerleri iade etmediler. Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre hepsi aynı. Türkiye'yi ekonomiyle çökertmek istiyorlar. Başka türlü başaramadılar. Başarılı olacaklarını zannetmiyorum. Şu anda çok güçlü bir Türkiye var. Uzun vadede daha da güçlenecek ve Avrupa istediğine ulaşamayacak.''

Konya, Aksaray ve Afyonkarahisar'da vatandaşlardan tepki

Bu arada, Konya, Aksaray ve Afyonkarahisar'da vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, AB ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri konusundaki tutumunu eleştirdi.

Konya

Konya'da yaşayan Mustafa Çetin, "Gerek içimizde gerekse yurt dışında epeyce düşmanımız var. Sadece şimdi değil çok eski tarihlerde bile bize düşman oldular. Bu olaylara terör olayı diyemiyorlar çünkü ülkemizde de bunların uzantıları var. Bunlar sürekli irtibat halindeler. Çıkar ilişkileri var. Ülkemiz İslamın son kalesi olması nedeniyle bize düşmanlar. Bu oyunlar bize sürekli oynanıyor." diye konuştu.

Aksaray

Aksaray'da, vatandaşlardan Memduh Karabıyık (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yapılan saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Bu saldırıların artık son bulması temennisinde bulunan Karabıyık, "Bu konuda vatandaşlar olarak duyarsız kalmamalıyız. Hepimiz bir olup devletimize sahip çıkmalıyız. Özellikle Avrupa ve dünya basınından ses gelmesi lazım. Bu terör bizim değil, herkesin terörüdür." diye konuştu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar uzun çarşıda gıda işletmesinde yönetici olarak çalışan Ahmet Önder, terör saldırılarının Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirtti.

Önder, mübarek Mevlit Kandili akşamında yaşanan terör saldırısını kınadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanları Allah kahretsin. Türkiye'yi bölmek isteyen kim varsa onları da lanetliyorum. Bir insanı öldürmek, insanlığı öldürmek demektir. Avrupa Birliği'nin sessiz kalmasına da anlam veremiyorum. Zaten bunları destekleyenler de onlar. Onları da kınıyorum."

Kaynak: AA