ANKARA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Mücadelenin haklılığını duyurmak için 97 yıl önce kurulan Anadolu Ajansı'nın (AA), Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde önemli bir misyonu yerine getirdiğini ve Türk milletinin haber alma hakkına önemli katkılar sağladığını bildirdi.

Destici, AA'nın 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurumun, doğru, tarafsız haberciliğiyle önemli bir misyonunun bulunduğunu belirtti.

"AA, her geçen gün habercilikte güven ve itibarını zenginleştiriyor"

AA'nın 97. yaşının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Destici,"Milli Mücadele'nin haklılığını duyurmak için 97 yıl önce kurulan Anadolu Ajansı, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinde önemli bir misyonu yerine getirmiş ve Türk milletinin haber alma hakkına önemli katkılar sağlamıştır. Türkiye’de yayın yapan yazılı ve görsel medyanın yanı sıra, kamu kurumları, bankalar ve özel sektörden bin 700 aboneye 45 ülkede de diğer abonelerine güncel, sağlıklı ve hızlı bir şekilde haber geçen AA, Türkiye’nin en büyük dijital fotoğraf arşivine sahiptir. 3 yıl sonra 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan AA, her geçen gün kendisini yenilemesi ile habercilikte güven ve itibarını zenginleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Vizyonunu genişleterek sürdüren AA'nın kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlayan Destici, kurum çalışanlarını ve AA'yı bugünlere kadar getiren tüm elemanlarını tebrik etti, "nice yıllar" diledi.

Muhabir: Mehmet Tosun

Kaynak: AA