Anadolu Ajansı (AA) Türk Anonim Şirketi'nin 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

AA derinti salonundaki umumi kurul, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Kızıldağ, 'asırlık çınar' bulunan Ajansın Türk ve evren basınındaki hususi noktayı ve önemini her insanın bildiğini söyledi.

AA'nın hem global rekabette yerini aldığını bununla birlikte hayattaki gelişimleri yakından strateji ettiğini tamlayan Kızıldağ, Ajansın kurulduğu günlerdeki mühim lüzum ve üstlendiği amacın atasözü ve değerini, büyüklenme kültürünün kalıtım bilimi kodunda dakika de diri diri ve akıbet adım çelimli birlikte alışkanlık kendisine taşıdığını anlatım etti.

Ajansın 2015'te G-20 Zirvesi'nin ev sahibi ışık sağlayıcılığından 5 ay ortamında meydana getirilen dü umumi tarzı en akla yatkın ve güvenli biçimde kamuoyuyla paylaşmaya genişliğinde nice bölgede güzel neticeler elde ettiğini aktaran Kızıldağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

'Anadolu Ajansı olarak, aynı yapı günlerimizdeki üzere görülmemiş dengelerin arefesinde bulunan birlikte dünyaya, görülmemiş güzelliklerin ve gelişmelerin arefesinde bulunan birlikte Türkiye'ye uygun habercilik yapmakla kalmayacağız. Türkiye'nin dünyadan, dünyanın da Türkiye'den akla yatkın ve varlıklı salık kaynaklarıyla beslenmesi düşüncesince birinci sınıf ve aceleci habercilik yapacağız. Dünya hakkıyla de 5'ten şişman ve kılıç bu şişman arenada, bölgemizin yükselen kıymeti olmayı, güvenli salık deposu olmayı sürdüreceğiz.

 Türkiye'nin arsıulusal iletişim araçları arenasında en itibarlı halde asimilasyon edilmesi düşüncesince amme diplomasisinin etraflı gereklerini ustaca ve nazikâne namına getireceğiz. 6 Nisan 1920'de, 'Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Derneği Temsilciler Kurulu' adına, 'Anadolu Ajansı, kamuoyunun, iç dış, en akla yatkın salık ile aydınlatılması gereksinimi delik önüne alınarak kurulmuştur' diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, Ajansın dakika geldiği noktadan inanırım mevki duymaktadırlar.'

Ajansın kuruluşunun 100'üncü yılına çabucak 4 sene kaldığını hatırlatan Kızıldağ, AA'nın 2020'ye genişliğinde dünyanın en çarpıcı evvel 5 ajansı arasına girmekle kalmayacağını, 'Güçlü Türkiye'nin çelimli salık ajansı' olmayı da başaracağını kaydetti.

Toplantıya, Kızıldağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türker Pirtini, Bahadır Saraçgil ve Muhammed Salih Demirkan, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Baysa, Hazine Müsteşarlığı mümessili Feyza İleri, Esra Karaman, Tarık Tokgöz, gayrı hissedarlardan Atilla Onuk, Elvan Eda Karaismailoğlu, Arslan Ataman, Şehsuvar Selmanoğlu, Esin Baysuğ Katoğlu ile AA Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, AA Finans Direktörü Seyfi Yıldız, AA İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Rıdvan Duran, AA Hukuk İşleri Müdürü Şerife Gül Arıman ile avukat Gürhan Okay katıldı.

AA'nın sabık yılki emek harcamaları ile gerçekleştirilecek atılımlarına bağlı bilgelik sunulan umumi kurulda, Yönetim Kurulu çalışkanlık ve murakıp raporlarıyla dengelem ve kar-zarar hesapları etüt edildi.

Kaynak: AA