MOGADİŞU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç ülkeyi kapsayan Doğu Afrika turunun son durağı olan Somali'de, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA'nın 100. kuruluş yıl dönümü hedefine yönelik önemli bir anlaşmaya imza attı.

Anadolu Ajansı, 100. kuruluş yıl dönümünde tüm haberlerini Afrika kıtası geneline taşımaya yönelik hedefine, Somali Ulusal Haber Ajansı ile yaptığı iş birliği anlaşmasıyla yaklaştı.

Bu kapsamda, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile Somali Ulusal Haber Ajansı Müdürü Abdirahman Yusuf Al-Adala, iki ulusal haber ajansı arasında iş birliği yapılmasına ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Diğer anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ile Türkiye ve Somali arasında imzalanan diğer anlaşmalar şöyle:

"Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasına, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Somali Maliye Bakanı Mohamed Aden İbrahim, imza attı.

Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Ekonomi Bakanı Zeybekci ile Somali Maliye Bakanı Mohamed Aden İbrahim tarafından imzalandı.

Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmaya, Ekonomi Bakanı Zeybekci ile Somali Maliye Bakanı Mohamed Aden İbrahim, imza altına aldı.

Polis Eğitim iş birliği Protokolü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Somali Dışişleri ve Yatırımların Teşviki Bakanı Abdusalam H. Omer tarafından imzalandı.

Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Somali Dışişleri ve Yatırımların Teşviki Bakanı Abdusalam H. Omer tarafından imza edildi.

Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Somali Dışişleri ve Yatırımların Teşviki Bakanı Abdusalam H. Omer tarafından imza altına alındı.

Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırasını, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Somali Dışişleri ve Yatırımların Teşviki Bakanı Abdusalam H. Omer, imzaladı.

Çalışma, İstihdam ve İşgücünün Gelişimi Alanlarında Mutabakat Zaptına da Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Somali Dışişleri ve Yatırımların Teşviki Bakanı Abdusalam H. Omer, imza attı."

Muhabir: İlhan Toprak

Kaynak: AA