RİZE

Rize Valiliği iş birliğiyle AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda ziyarete açıldı.

Serginin açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile çok sayıda vatandaşla gerçekleştirdi.

Bektaş ve beraberindekiler bir süre sergiyi inceledi.

Vali Bektaş, açılışın ardından yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarla çok önemli bir tarihi milletin zihninde canlı tutmayı başardığını belirtti.

Türkiye'de 2016 yılında büyük problemin yaşandığına işaret eden Bektaş, "249 vatandaşımızı şehit verdik. Çok sayıda vatandaşımız gazi oldu. Ülkemiz çok ciddi bedel ödedi ve ödemeye devam ediyor. Geçmişe baktığımızda bu olay yüz akımız değil, kara bir leke. Yeniden olmaması için bazı şeyleri dikkatle incelemeli, olaylara olup bitmemiş muamelesi yapamayız." dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da Türk tarihinin binlerce badirelerden geçtiğini, dış mihraklara karşı amansız mücadeleler vererek, bir çok kez de başarılı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her yerinden çok çarpıcı fotoğraf karelerinin yer aldığı sergide Anadolu Ajansı'na ait 80 adet fotoğraf sergileniyor. Sergide ayrıca Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Türkiye genelinde dereceye girmiş "15 Temmuz" temalı resimlerine de yer verildi.

Sergi, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nın ardından, 15 gün boyunca valilik salonunda açık kalacak.

Kırklareli'de sergi

Kırklareli Valiliği ve AA işbirliğiyle "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergi Atatürk Stadı önünde ziyarete açıldı.

Sergi açılışının ardından konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AA'nın fotoğraflarla çok önemli bir tarihe şahitlik ettiğini söyledi.

15 Temmuz anılarının taze tutulması amacıyla bu serginin önemli olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"15 temmuz yeni bir kurtuluş savaşıydı. Yeniden Türkiye'nin bir dirilişiydi. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, bizleri yıkmaya bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Birlik beraberliğimiz de devam ettiği sürece, inşallah ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracağız. 2023 hedefleri de olan ülkemizin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini de vatandaşlarımızın desteği ile gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz darbe girişimine destek veren asker kılığındaki teröristleri ve soytarıları da lanetliyorum ve adaletimize de güveniyoruz. Hak ettikleri en büyük cezayı alacaklardır. Bu mücadelede devam edecektir. Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi inlerinden teker teker çıkarılacaktır. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız."

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı,Özgün Tiran

Kaynak: AA