Anadolu Ajansı, Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı düzenliyor.

Program kapsamında üç ay sürecek eğitimleri, Maliye, Ekonomi ve Kalkınma bakanlıkları, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının olgunlaşmış kadroları ve üniversitelerin bilirkişi akademisyenleri ile AA'nın görmüş geçirmiş gazetecileri verecek.

Katılımcılar, 440 sayaç pedagoji bilimi görecek. İlk dü ayda katılımcılar, habercilik ile ekonomi-finans bölgesine bağlı nazari ve ameliye dersler, üçüncü ayda ise AA'nın semt müdürlükleri ile ekonomi-finans dalında habercilik işleyen kasıntı ve kuruluşlarda kullanışlı pedagoji bilimi alacak.

Eğitim kapsamında katılımcılara verilecek dersler şöyle:

'Haber Yazım Teknikleri, Analiz Haber, hususi Haber, Multimedya Haberciliği, Veri Haberciliği, Röportaj Teknikleri, Microsoft Excel Eğitimi, Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları, Fotoğraf Çekim ve İşleme Teknikleri, Görüntü Çekim ve İşleme Teknikleri, Uluslararası Haber Kültürü, Kriz Bölgeleri, Haberde Uluslararası Hukuk Kriterleri, Medyada Kriz Yönetimi, İngilizce Finans Haber Yazımı, Finans Haberleri Terminali, Ekonomi ve Finans Haberciliği, Finansal Analiz ve Likidite Rasyoları, SPK ve İşleyişi, Yurt İçi Piyasalarda Kilit Kurumlar, Uluslararası Piyasalar ve Borsalar, Türkiye'de Ekonomi ve Finans Haber Kaynakları, Dünyada Ekonomi ve Finans Haber Kaynakları, Dijital Ekonomi, Diplomasi Muhabirliği, Mikroekonomi Haberciliği, Finans ve Ekonomi Terimleri ile Türkiye'de Maliye Politikaları.'

Pratik ve nazari eğitimlerini başarıyla bütünleyen katılımcılar, izlence böylece şehadetname alacak.

Başvuru şartları

Haber Akademisine müracaat düşüncesince 'en az ön lisans mezunu olmak, güzel ölçüde kıstak aşina olmak (tercih nedeni), 30 yaşını aşmamış olmak, süreğen ve bedenî rahatsızlığı, yolculuk engeli ile askerlikle ilişiği bulunmamak' koşulları aranacak.

Eğitim ücretinin bin 500 teklik kendisine tespit edildiği program, AA İstanbul Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilecek. Ulaşım ve konaklama giderleri katılımcıya ilgilendiren olacak.

Bugün süregelen başvurular, 27 Mart'ta sona erecek.

Programa eklenmek isteyenler, müracaat boyunca 'http://www.aahaberakademisi.com/FinansEkonomiBasvuru.aspx' genel ağ adresinden yük yaptırabilecek.

Mülakata çağrılacak adayların sıralaması 29 Mart'ta duyuru edilecek. 30 ve 31 Mart ile 1 Nisan'da mülakatlar yapılacak. Sonuçlar 6 Nisan'da açıklanacak.

Akademi açılışı ve ibret başlangıcı 11 Nisan'da gerçekleştirilecek. Program, 1 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA