İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında A Haber televizyonunun yayınını kesmekle görevlendirildiği belirtilen 9'u tutuklu 14 askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen benzer bir darbeye teşebbüs davasıyla birleştirildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Latif Ağaçbacak, Alaattin Baydan, Emre Gölcük, Fatih Şahan, Fırat Gültekin, İbrahim Şahin, Mustafa Kirazlı, Ümit Akkurt ve Onur Çetin katıldı. Davanın müdahilleri Başbakanlık, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı ve Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri A.Ş'yi ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının incelendiği belirtilerek, Servet Asmaz'ın öldürme olayıyla ilgili bu sanıklarla beraber Abdullah Özdemir, Mehmet Purtaş, Rasim Erkan, Sedat Engin ve Seyit Remzi Yalçın'ın da yargılandığı dosyanın İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasıyla birleştirildiği tutanağa geçirildi.

Yeni tutuklama ve birleştirme kararı

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini oluşturan somut deliller bulunması, delil durumu ve verilmesi muhtemel cezaya göre tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

Tutuksuz sanıklar Hasan Kaygısız ve Burak Baykın hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasında Servet Asmaz'ın şehit edilmesiyle ilgili dava bulunmasını dikkate alan heyet, mevcut delil durumunu da gözeterek bu sanıklarla ilgili tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını ve sanıkların tutuklanmasını kararlaştırdı.

Bu dava dosyasıyla İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantıya ilişkin dava dosyası arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu belirten heyet, bu dava dosyasının İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasıyla birleştirilmesini ve yargılamanın o dosya üzerinden yürütülmesini hükme bağladı.

Muhabir: Murat Kaya-Muhammed Enes Can-Hüseyin Kulaoğlu

Kaynak: AA