Elazığ’da 75 yıllık eşine bastonla vuran 95 yaşındaki Mehmet Akgül, “basit yaralama” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezası onanan Mehmet dede, hapse düştüğü gün hastanelik oldu. Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu cezayı affetmesini istiyor.

Elazığ'da yaşayan 95 yaşındaki Mehmet Akgül dede, eşine şiddet uygulayınca cezaevine düştü. Akgül'ün yakınları, yaşlı adamın hapis cezasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesini istiyor. İnanılmaz olaylar zinciri şöyle gelişti: Mehmet Akgül (95), 21 Şubat 2014 tarihinde bir tartışma sırasında 75 yıllık eşi 93 yaşındaki Murşide Akgül'e bastonla vurarak yaralanmasına yol açtı. Eşi şikayetçi olmamasına rağmen dede hakkında basit yaralamadan dolayı kamu davası açıldı.

Bu olaydan yaklaşık 3 ay sonra Mürşide Akgül, yaşlılığa bağlı geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybederken, Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi, eşini döven yaşlı adamı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Cezanın geçtiğimiz hafta Yargıtay'ca onaylanmasının ardından dede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hapse düşer düşmez rahatsızlanan yaşlı adam Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Akgül'ün torunu Mithat Karadaban (45), “Dedem tedavisinin ardından hapishaneye dönecek. Allah rızası için Cumhurbaşkanımızın onu affetmesini istiyoruz. Ninem bu olaydan sonra bir hafta hastanede yattı. Sonra çıktı, evine geldi. Hiçbir şeyi yoktu. Bir süre sonra da vefat etti ancak ölümü darbeye bağlı değildi. Ölüm raporu da elimizde yaşlılığa bağlı hayatını kaybetti'' ifadesini kullandı.

UMUTLARI ERDOĞAN'DA

Kızı Reşide Karadaban ise babasının bakacak kimsesi olmadığını dile getirerek, “Babam iki baston ile ancak geziyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan af istiyoruz. Olmazsa ev hapsine dönüştürsünler” dedi. Babasının çok yaşlı olduğunu ve sürekli ağladığını söyleyen kızı, “Babam çok üzülüyor ve pişman olmuş. 'O benim 75 yıllık eşimdi' diyor. Çok üzülüyor ama iş işten geçmiş'' diye konuştu.


http://www.yeniakit.com.tr/haber/95lik-dede-hapse-dustu-128136.html