Ankara’da yaşanmış olan bombalı taşıt saldırının arkası sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu toy güvenlik konsepti çerçevesinde harekete güzeşte Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 79 kentteki özel güvenlikle mahfuz çatı ve tesislerdeki önlemleri denetlemeye başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen kolluk müfettişleri, denetlemeye gittikleri kentlerdeki AVM’ler, havaalanları, otogarlar, yer altı treni ve şimendifer istasyonlarını lens dibine aldı. Beş güneş içre tamamlanacak denetlemelerde tanıdık aksaklıklar ve sorunlar, anlatım şeklinde EGM’ye iletilecek. 

Ankara’daki bombalı taşıt saldırısıyla baş başa dünya genelinde katılması planlanan güvenlik önlemleri zımnında Emniyet Genel Müdürlüğü emek vermek başlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyuna açıklamış olduğu toy güvenlik konseptiyle beraber, yıldırı örgütlerinin kitlelere müteveccih eylemlerini toy boyutlara taşıması nazarıitibar çekiyor. Örgütlerin, hassaten akıbet çağda çıplak çecik müteveccih eylemlere yönelmesi, dünya genelinde makbul “Özel Güvenlik” sisteminin masaya yatırılmasına illet oldu. 
İkişer yabanlık ekipler

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde fariza eden hususi Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Şırnak ve Hakkari dışındaki 79 kentteki özel güvenlikçileri denetlemeye başladı. Başkanlık, ekibindeki kolluk başmüfettişlerini gruplar şeklinde illere gönderdi. Çarşamba haset görevlendirildikleri illerde çalışmaya başladı. Ankara, Adana, Bursa, İstanbul, İzmir veKocaeli’ndeki denetlemeler minimum 12 yabanlık özel denetim gruplarıyla yapılırken, ılımlı ve ıvır zıvır ölçekli kentlere ise 2’şer yabanlık takımlar gönderildi. 

5 güneş sonradan rapor

Müfettişler, iptidai güneş sürecek denetim çalışmalarında, görevlendirildikleri kentlerdeki havaalanları ve metrolar ilkin peyda etmek üzere, halkın koyu kendisine bulunmuş olduğu AVM’ler, otogarlar ve şimendifer istasyonlarında fariza eden özel güvenlik görevlilerinin çalışma, gümrahlık ve etkinliğini durumunda inceleyecek. Bu incelemelerle, bahis konusu tesislerde fariza eden özel güvenlik görevlilerinin yaşanmış olan yıldırı vakalarına erinç “duyarlı hale” getirilmesi sağlanacak. Denetlemelerde hassaten baltalama ve aktif bomba eylemlerine erinç tahsil edilen önlemler arama edilecek. 

Müfettişler, denetlemelerde belirleme edecekleri dava ve aksaklıklarla ait özel raporlarını hazırlayıp Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunacaklar. Belirlenen arıza ve hastalıkların giderilmesi düşüncesince Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bakım verici özel güvenlik şirketleriyle temasa geçeceği belirtildi. 

Kaynak: HABER7.COM