ERZİNCAN

Başbakan Binali Yıldırım, Refahiye Cumhuriyet Meydanı'nda otobüs üzerinden vatandaşlara hitap eden Yıldırım, kardeşlerinin arasında olduğunu belirterek, bugünleri gösterdiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.

Yıldırım, "Erzincan Refahiye'nin Kayı köyünden Topal Dursun'un oğlu, Bahar Hanım'ın oğlu Binali Yıldırım şimdi ülkesine, Türkiye'ye, milletine daha fazla iş yapmak, daha fazla hizmet etmek için ağır bir sorumluluk yüklendi. Bu sorumluluğu bize layık gören memleket sevdalısı, Türkiye sevdalısı, kurucumuz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Erzincan için ülkesi için canla başla çalışacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Sizlerin, hükümetlilerin, 78 milyon vatandaşımızın yüzünü güldürmek için, geleceğini aydınlatmak için, muhannete muhtaç etmemek için arkadaşlarımızla beraber hep çalışacağız, hep daha güzel hizmetler yapacağız ve bu güzel yurdu, bu mübarek yurdu, bölücü terör örgütünden kurtaracağız. Bu belayı milletimizin başından atacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinin arasına sokmaya ahdettik"

Erzincan'da tamamlanan 200'e yakın eserin açılışını yaptıklarını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erzincan'a gelinir de hükümete gelinmez mi? Şimdi sırtımızda Dumanlı, önümüzde Erzincan, arkamızda Sivas, 780 bin kilometrekare vatan toprağı 78 milyon hep bir kardeş. Hiç merak etmeyin aldığımız bayrağı daha ileriye, daha yükseklere taşıyacağız inşallah. Hiç merak etmeyin, sizin evladınız sizi hiç mahcup etti mi? Bundan sonra da etmez merak etmeyin. Milletimizi, ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinin arasına sokmaya ahdettik, yemin ettik. Bu kadrolar, sizin kardeşleriniz. Gece gündüz çalışacağız, durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, ülkemizi, güzel yurdumuzu cumhuriyetin 100. yılına, 2023'e emin adımlarla yükselen ay yıldızlı bayrağımızla taşıyacağız."

Yıldırım, şair Mithat Cemal Kuntay'ın, "On Beş Yılı Karşılarken" isimli şiirinden, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." bölümünü okudu.

"Bakan olmuşsun ama cahil kalmışsın"

Meydandaki vatandaşların "esprili bir anısını anlatmasını" istemesi üzerine Yıldırım, 2007 genel seçimi öncesi seçim çalışmaları için geldiği Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı bir köydeki anısını şöyle anlattı:

"Tam köyün içine gireceğiz, bir teyze, nur yüzlü, yaşlı bir teyze pınarın başında oturuyor, yanaştık dedik ki, yanımda da Sebahattin Bey var, milletvekillerimiz var, adaylarımız var. 'Teyze teyze bakan geldi bakan, ne diyeceksen de, ne istiyorsun.' Teyze döndü, şöyle yazmasından yüzünü çevirdi, 'Evladım hoş geldin, sefalar getirdin, ne deyim ki, yol dedik yaptınız, su dedik getirdiniz, televizyonumuz bile var hem de 150 kanal çekiyor, buzdolabı bile var, hatta çamaşır makinemiz var, her şeyimiz var Allah'a çok şükür ama evladım bizim köyde ADSL çekmiyor.' Şimdi ben şöyle teyzemin yüzüne baktım, 'Teyze o ne, o ne ki?'. Teyze bana baktı, 'Evladım bakan olmuşsun ama cahil kalmışsın. Allah bilir ki sen Messenger'ı bile bilmezsin.' dedi. İşi anladık, neyi anladık biliyor musunuz? Meğer ki teyzemin torunu İsviçre'de yaşıyormuş onunla görüntülü konuşmak için ta Erzincan'a gidiyormuş. Onun için ADSL çekmiyor diyor."

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlatan Yıldırım, yolu olmayan, suyu olmayan bir Türkiye'den artık ADSL olsun isteyen bir Türkiye olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA