KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Tepe Mahallesi'ndeki iki odalı evde, eşinin bir süre önce vefat etmesi nedeniyle yalnız yaşayan Güler Alan, 25 yıl önce arazide kazlarını otlattığı sırada yıldırım çarpması sonucu yaralandıktan sonra felç olduğu için bir daha yürüyemedi.

Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi ile komşuların destekleriyle hayata tutunan yaşlı kadının tek isteği ise kendisini evden çıkaracak akülü bir engelli aracına sahip olmaktı.

Kahramanmaraş'tan duyarlı bir hayırsever tarafından gönderilen akülü engelli aracı, Tepe Mahallesi Muhtarı Öner Güner aracılığıyla Güler Alan'a teslim edildi.

Evinin önde akülü engelli aracına binen Alan, karlı zeminde test sürüşü yaptı, aracı gönderen hayırseveri telefonla arayarak teşekkür etti.

Güler Alan, AA muhabirine yaptığı açılamada, hayali olan akülü engelli aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah, hayırseverlerden razı olsun. Bana bunu yollayanı Cenab-ı Allah darda koymasın. Araba hayalim kabul oldu. Allah onun ettiklerini de kabul etsin. Muhtarım arabayı getirdi, kurdu, çalıştırdı. Şimdi kar var. Kapımın önü düz. Gidebilirsem ekmek almaya gideceğim. Gidemezsem kar kalktığında muhtarım gelir, aracı çıkarır sonra gider her tarafı dolanırım." diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Kaynak: AA